CK Pohoda Kypr Zájezd č. KOE

Kypr - ostrov dvou tváří - řecká i turecká část

Kypr

Tento zájezd Vás zavede na malebný z historického hlediska velice zajímavý ostrov…

9Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Tento zájezd Vás zavede na malebný z historického hlediska velice zajímavý ostrov Kypr. Připravili jsme pro Vás velice podrobný zájezd za památkami, kulturou a přírodou tohoto pěkného ostrova s návštěvou obou částí řecké i turecké.

Ubytování: hotel

ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím).

Stravování: polopenze

polopenze.

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:přílet na Kypr, transfer do hotelu, ubytování.
2. den:hrad KOLOSSI - postavený ve 13. století za vlády rytířů sv. Jana. Přejezd do starověkého KOURIONU - prohlídka nejkrásněji položeného kyperského antického naleziště z pozdně římských dob (historický areál s divadlem, stadionem, bazilikou a svatyní boha Apolóna). Zastávka s možností koupání na nejkrásnější a nejbájnější pláži na Kypru - PETRA TOU ROMIOU, kde se dle pověsti zrodila z mořské pěny Afrodita, bohyně lásky a krásy. PAFOS - rozsáhlý archeologický park, zařazený díky svým historickým památkám na seznam světového dědictví UNESCO (slavné mozaiky, Odeon, pevnost Saranta Kolones, kostelík Agia Kyriaki a sloup sv. Pavla, Hrobky králů).
3. den:hlavní město - NIKÓSIE - poslední rozdělené město na světě. Prohlídka Kyperského muzea (nejlepší sbírka archeologických nálezů z Kypru), Benátské hradby, Famagustská brána, Arcibiskupský palác. Pěší přechod přes hranici do turecké části Nikósie s památkami na tureckou nadvládu - orientální Büyük Han (Velký hostinec), zajímavá mešita Selimiye, která vznikla přebudováním katedrály, městské tržiště.
4. den:výlet na tureckou stranu ostrova. FAMAGUSTA - návštěva "města duchů". Prohlídka Citadely, kam William Shakespeare situoval své drama Othello, Benátské hradby, skvostná mešita Laly Mustafa Pashi, postavená podle katedrály v Remeši. Zastávka u čtvrti Varosia, připomínající rozdělení Kypru roku 1974. Starověká Salamis působivé antické královské město (římské divadlo, lázně, amfiteátr, mozaiky). Klášter Sv. Barnabáše - nyní slouží jako archeologické muzeum.
5. den:výlet na nejzajímavější místa ostrova do severní turecké části Kypru. SV. HILARION - romanticky situovaný pohádkový hrad, který inspiroval Walta Disneye v pohádce Sněhurka a sedm trpaslíků. KYRENIE - prohlídka malebného přístavu a hradu, kde hlavní atrakcí je nejstarší dřevěný vrak lodi. Zastávka v Bellapais - překrásný augustinský klášter, pověstný "Strom zahálky".
6. den:celodenní výlet romantickou krajinou do pohoří TROODOS. Zastávka v malebné vesničce Lania, proslavené výrobou tradičního kyperského vína Commandaria. Klášter Kykkos - prohlídka nejbohatšího a neslavnějšího z kyperských klášterů. Přejezd na horu Throni - překrásný výhled do okolí, moderní křížová cesta, socha a hrob prezidenta Makaria III. Návštěva vesničky Pedoulas s kostelem archanděla Michaela, který je díky překrásným freskám zapsán na seznamu UNESCO.
7. den:volný den, možnost koupání.
8. den:LARNAKA - prohlídka kostela svatého Lazara, přímořská promenáda. Mešita Hala Sultan Tekke - jedno z nejdůležitějších islámských poutních míst na Kypru, nacházející se na břehu solného jezera v datlovém a cypřišovém háji. CHOIROKOITIA - návštěva fascinujícího neolitického osídlení, které je zapsané na seznamu UNESCO. Vesnička Lefkara, proslulá výrobou nádherných krajek. Večeře, nocleh dle času letu.
9. den:přílet do Prahy.
dreamstime_Kypr_BELLAPAIS_xl_39426952 dreamstime_Kypr_BELLAPAIS_xl_75770295 dreamstime_Kypr_FAMAGUSTY_xl_40655826 dreamstime_Kypr_KANTARA_xl_54270009 dreamstime_Kypr_KYRENIE_xl_30419711 dreamstime_Kypr_TRODOS_xl_9440315 dreamstime_xl_35951158_Kypr dreamstime_xl_46523172_Kypr dreamstime_xl_48529680_Kypr dreamstime_xl_9690961_Kypr Kypr - nejkrásnější a nejbájnější pláž na Kypru - PETRA TOU ROMIOU, kde se dle pověsti zrodila z mořské pěny Afrodita, bohyně lásky a krásy. Kypr - zříceniny hradu Kolossi

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí