CK Pohoda Kolumbie Zájezd č. KMB

Kolumbie - Znovuobjevené El Dorado

Kolumbie

Vydejte se s námi do magické Kolumbie, která se právem vrací mezi hlavní turistické…

18Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

18 - denní zájezd

Vydejte se s námi do magické Kolumbie, která se právem vrací mezi hlavní turistické destinace. Pojeďte do země aktivních sopek, velkých řek a tropických pralesů, do světa zapomenuté koloniální krásy, k lidem, kteří jsou proslulí svou pohostinností a radostí ze života. Tato nádherná země, pojmenovaná po slavném janovském mořeplavci a objeviteli Ameriky, je stále pro mnohé cestovatele velkým tajemstvím. Navzdory nepěkné reputaci z druhé poloviny dvacátého století zůstává Kolumbie synonymem půvabné země mýtů, krajiny spjaté s těžbou zlata a drahokamů, rodištěm Gabriela Garcíi Márqueze, velikána magického realismu a autora románu Sto roků samoty, ale především oním mýtickým El Doradem, které po staletí toužily najít stovky dobyvatelů, cestovatelů, bláznů i romantiků. Ne nadarmo sluje tato úžasná země ještě druhým názvem: Locombia. Přijměte i vy možnost hledat a najít své vlastní El Dorado. Kolumbie je totiž zemí, kde největší nebezpečí spočívá v tom, že zde budete chtít zůstat. Zájezd provází Kamil Hanák.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy. Přílet do BOGOTY. Ubytování v hotelu a procházka po večerním městě.
2. den:Ponoříme se do koloniální nádhery historického centra BOGOTY. Prohlídku zahájíme v srdci města na PLAZA DE BOLÍVAR (Catedral, Palacio Presidencial, Palacio de Justicia). Po poledni se přesuneme do starobylých uliček čtvrti LA CANDELARIA s mnoha kostely, muzei a stavbami v pestré paletě koloniálních stylů.
3. den:V ranních hodinách zamíříme do kaňonu řeky RÍO BOGOTÁ k vodopádu SALTO DE TEQUENDAMA. Přes scenérie kolumbijského ZABRISKIE POINTU přejedeme do poutního města BOJACÁ a následně do archeologického parku ve FACATATIVÁ. Odpoledne se přesuneme do příjemného koloniálního městečka GUADUAS, kde budeme nocovat.
4. den:Ráno se pokocháme spletí pestrobarevných uliček přístavního města HONDA na březích největší kolumbijské řeky RÍO MAGDALENA. Pak se zastavíme u kamenného kostelíku v MARIQUITĚ a obrovskou lidskou tragedii si připomeneme v památných ruinách městečka ARMERO, zaniklého sesuvem bahna při výbuchu sopky NEVADO DEL RUIZ. Podvečerní AMBALEMA nám připomene zašlou slávu koloniálních dob. Nocleh v IBAGUÉ.
5. den:Po snídani nás čeká panoramatický přejezd úchvatnou tropickou krajinou pohoří CORDILLERA CENTRAL do oblasti KÁVOVÉHO TROJÚHELNÍKU (UNESCO). Na okraji metropole ARMENIA navštívíme vyhlášené MUSEO QUIMBAYA věnované stejnojmennému indiánskému kmeni a přesuneme se do SALENTA, nejmalebnějšího města oblasti. Zbytek dne strávíme v malebném údolí VALLE DEL COCORA s lesem jedinečných voskových palem a, bude-li čas, v městečku FINLANDIA, další klenotnici svérázné architektury kávého regionu.
6. den:Po krátké ranní prohlídce PEREIRY se přesuneme nejprve do termálních lázní TERMALES DE SANTA ROSA s jedinečnými vodopády a pak horským krajem s kávovými plantážemi do dalšího malebného střediska MARSELLA. Odpoledne navštívíme poslední metropoli regionu kávy, město MANIZALES, a na nocleh přejedeme do pohádkové SALAMINY.
7. den:Dopoledne přejedeme do MEDELLÍNU, metropole nejbohatší kolumbijské provincie ANTIOQUIA proslulé těžbou zlata. Navštívíme pseudogotický hrad EL CASTILLO s muzeem, největší cihlovou katedrálu v Jižní Americe, náměstí PLAZA BOTERO (Museo de Antioquia, Ermita de Veracruz a Boterovy sochy), repliku antiošského městečka PUEBLITO PAISA a projedeme se vyhlídkovou lanovkou nad městem. V Medellínu spíme dvě noci.
8. den:Dopoledne strávíme v SANTA FÉ DE ANTIOQUIA, architektonickém skvostu této bohaté provincie. Za městem se pokocháme jedním z prvních vysutých mostů v Americe: PUENTE DE OCCIDENTE. Odpoledne přejedeme k přehradě EMBALSE DE PEÑOL, kde vystoupáme na 200 metrů vysoký žulový monolit EL PEÑÓN připomínající Cukrovou homoli v Riu. V případě časové rezervy bude ještě krátká fotozastávka v antiošských obcích LA CEJA či RETIRO.
9. den:Celodenní přejezd pestrou kolumbijskou krajinou s řadou zastávek na fotografování a občerstvení do CARTÁGENY DE INDIAS. První část dne budeme projíždět horskou krajinou CORDILLERY CENTRAL, další část podél břehů řeky RÍO CAUCA a posléze krajinou rovinatých savan na severu země. Na dvě noci se ubytujeme v Cartageně.
10. den:Celý den strávíme prohlídkou města CARTAGENA DE INDIAS (UNESCO), perly Karibiku a jednoho z nejkrásnějších měst Nového světa. Projdeme si chrámy, muzea i uličky jednotlivých čtvrtí starého města (EL CENTRO, SAN DIEGO, LA MATUNA a GETSEMANÍ) a odpoledne vyrazíme lodí na ostrov ISLA DE TIERRABOMBA s pevností FUERTE SAN FERNANDO.
11. den:Na okraji CARTAGENY si ještě prohlédneme pevnosti CASTILLO DE SAN FELIPE i FUERTE DE SAN SEBASTIÁN a vyjedeme na vyhlídku ke klášteru CONVENTO DE LA POPA. Na pobřeží se zastavíme v autentické černošské rybářské vesničce LA BOQUILLA a cestou do největšího kolumbijského přístavu BARRANQUILLA zastavíme u populární bahenní sopky EL TOTUMO.
12. den:Po ranní prohlídce dvou svérázných chrámů v BARRANQUILLE přejedeme nejdelším kolumbijským mostem řeku RÍO MAGDALENA a napříč bažinatou lagunou CIÉNAGA GRANDE se vydáme do SANTA MARTY, nejstaršího koloniálního města v Kolumbii. Odpoledne nás čeká PARQUE NACIONAL TAYRONA, skalnaté pobřezí na okraji džungle s pohádovými karibskými plážemi.
13. den:Ráno se zastavíme v rodném domku GABRIELA GARCÍI MÁRQUEZE v městečku ARACATACA, jež bylo předobrazem fiktovního MACONDA v románu Sto roků samoty, a vyrazíme k jednomu z ramen řeky RÍO MAGDALENA do městečka MOMPÓS (UNESCO), plným názvem SANTA CRUZ DE MOMPOX. V tomto městě, kde se zastavil čas a které proslulo symbiózou stavebních stylů španělské a indiánské provenience, budeme nocovat.
14. den:První část dne nás čeká dlouhý přejezd do provincie SANTANDER, kde se krátce zastavíme v Bolívarově muzeu v metropoli BUCARAMANGA a na nocleh zamíříme do vkusně zrestaurovaného městečka GIRÓN s bezpočtem mostů a bílých domů obývaných především umělci.
15. den:V ranních hodinách vyrazíme do úchvatného KAŇONU ŘEKY CHICAMOCHA a půvabného starosvětského městečka BARICHARA situovaného na vrcholu hory nad říčním meandrem. Odpoledne se přesuneme v čase o třista let zpět ve výletním letovisku VILLA DE LEYVA, které díky svým památkám a muzeím patří k nejoblíbenějším destinacím v Kolumbii.
16. den:Po snídani se necháme augustiniánskými mnichy provést po klášteře LA CANDELARIA a po duchovní meditaci se přesuneme k posvátnému jezeru LAGUNA DE GUATAVITA, právě do míst, kde se zrodila bájná legenda o mýtickém EL DORADU. Posledním zastavením na poznávacím okruhu bude jedinečná podzemní katedrála v solných dolech v ZIPAQUIRÁ. Na nocleh se přemístíme do Bogoty.
17. den:Dopoledne zasvětíme opět BOGOTĚ. Nejprve vyrazíme k Bolívarově vile QUINTA DE BOLÍVAR a od univerzity se vydáme na vrcholek CERRO DE MONTSERRATE s úžasnými výhledy na město. Zbytek dne bude volný program v moderní čtvrti CENTRO INTERNACIONAL s mrakodrapy, koloniálními chrámy a bohatým NÁRODNÍM MUZEEM. Ve večerních hodinách odlet do Evropy.
18. den:Přílet do Prahy.
Kolumbie-Barranquilla-dreamstime_l_17979320 (Kopírovat) Kolumbie-Barranquilla-dreamstime_l_67443595 (Kopírovat) Kolumbie-Bogotá-katedrála_l_24634978 (Kopírovat) Kolumbie-Bogota-La Candelaria-dreamstime_l_25661794 (Kopírovat) Kolumbie-Bogota-La Candelaria-dreamstime_l_33621493 (2) (Kopírovat) Kolumbie-Cartagena-dreamstime_l_32084070 (Kopírovat) Kolumbie-Cartagena-dreamstime_l_55258343 (Kopírovat) Kolumbie-Cartagena-dreamstime_l_56742952 (Kopírovat) Kolumbie-Cartagena-dreamstime_l_57625279 (Kopírovat) Kolumbie-Cartagena-dreamstime_l_62061042 (Kopírovat) Kolumbie-Cartagena-dreamstime_l_62111830 (Kopírovat) Kolumbie-Cocora-dreamstime_l_63067479 (Kopírovat) Kolumbie-El Penon-dreamstime_l_54326847 (Kopírovat) Kolumbie-El Penon-dreamstime_l_58076693 (Kopírovat) Kolumbie-Guatape-dreamstime_l_61919136 (Kopírovat) Kolumbie-klášter La candelaria-dreamstime_l_39020679 (Kopírovat) Kolumbie-Manizales-dreamstime_l_60525876 (Kopírovat) Kolumbie-Manizales-kava-dreamstime_l_60511440 (Kopírovat) Kolumbie-Manizales-kavova plantáž-dreamstime_l_60527563 (Kopírovat) Kolumbie-Medellin-dreamstime_l_55195449 (Kopírovat) Kolumbie-Mompos-dreamstime_l_38326383 (Kopírovat) Kolumbie-Mompos-dreamstime_l_39311095 (Kopírovat) Kolumbie-Puente de Occidente-dreamstime_l_35529886 (Kopírovat) Kolumbie-Salento-dreamstime_l_33739393 (Kopírovat) Kolumbie-Santa fe-dreamstime_l_62058010 (Kopírovat) Kolumbie-Santa fe-dreamstime_l_62672597 (Kopírovat) Kolumbie-Santa Marta-dreamstime_l_61054048 (Kopírovat) Kolumbie-Tayrona-dreamstime_l_41676296 (Kopírovat) Kolumbie-Tayrona-dreamstime_l_61031022 (Kopírovat) Kolumbie-Villa de Leyva-dreamstime_l_27255350 (Kopírovat) Kolumbie-Villa de Leyva-dreamstime_l_30372901 (Kopírovat) Kolumbie-Volcan del Totumo-dreamstime_l_30129170 (Kopírovat) Kolumbie-Zipaquira-dreamstime_l_58451503 (Kopírovat)

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí