CK Pohoda Chorvatsko Zájezd č. CRC

Chorvatsko na kole - čtyři ostrovy severního Jadranu - hotel

Chorvatsko

Na čtyřech chorvatských ostrovech - Krk, Rab, Cres a Lošinj se potkávají opevněná…

9Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Na čtyřech chorvatských ostrovech - Krk, Rab, Cres a Lošinj se potkávají opevněná městečka, opuštěné zátoky a pláže. Turistická střediska střídají prázdné kopce lemující úzké asfaltky, kamenité stezky s borovými lesy, pastviny ovcí, olivovníkové háje, vinohrady a všudypřítomé výhledy na moře. Zaplaveme si v klidných zátokách Balvanidy či Krivice, vyšlapeme do středověkých zapomenutých vesniček, stoupání na skaliska a kamenité kopce bude rychle zapomenuto po nádherných výhledech na pobřeží ostrovů či pohoří pevninského Velebitu. Ochutnáme místní speciality z plodů moře nebo výborné jehněčí.

Poznámka: Při nedostatečné naplněnosti bude mít zájezd společnou dopravu s cyklovariantou, která je koncipovaná tak, že si obě skupiny nebudou navzájem překážet. Svozy platí jen pro pěší variantu zájezdu.

Poznámka II: Počet elektrokol na zájezdu je omezen. Elektrokolo musí být zaznamenáno do smlouvy o zájezdu formou příplatkové služby. Při nenahlášení do CK bude jeho přeprava zamítnuta.
Nabíjení elektrokol může být hotelem zpoplatněno.

Ubytování: hotel

6x ubytování v hotelu s polopenzí.

Stravování: polopenze

polopenze.

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:odpoledne odjezd z ČR, noční přejezd přes Rakousko, Slovinsko do Chorvatska.
2. den:autobusem přejezd po Krckém mostě na ostrov KRK, ubytování, na kole po asfaltové silnici do rybářské osady VRBNIK s labyrintem úzkých uliček na útesu nad mořem - možnost ochutnávky nejznámějšího vína Krku Vrbnička Žlahtina. Zpět návštěva letoviska KRK s mariánskou katedrálou a středověkým opevněním s městskými branami, po vedlejších silnicích zpět na ubytování.
3. den:po méně frekventovaných silničkách vystoupáme na kole do sedla Treskavac s výhledem na městečko BAŠKA. Možnost pokračovat po kamenité cestě pro horská kola měsíční krajinou - PLATO MJESECA, sjezd do Bašky. Treková/silniční varianta - ze sedla do Bašky po silnici přes JURANDVOR s románským kostelem sv. Lucie z 12. st. s nejstarší písemnou památkou charvátského jazyka BAŠČANSKA PLOČA. V Bašce koupání. Na kole zpět na ubytování, cestou lze využít několik odboček s výhledy na Punatský záliv s ostrovem Košljun (40-60 km).
4. den:fakultativně na ostrov Rab - ráno busem do přístavu, lodí na Rab do přístavu LOPAR. Na kole výjezd serpentinami na krasovou vysočinu KAMENJAK (410 m) s výhledem na hradbu severního Velebitu. Sjezd do středověkého městečka RAB s chráněným parkem Komrčar. Možnost pokračovat po nezpevněných cestách na poloostrov KALIFRONT s četnými malými zátokami (koupání). Návrat přes Kampor do Loparu (50 km). Treková/silniční varianta - z Rabu za koupáním do střediska Banjol nebo zpět do Loparu, kde se nachází jedna z největších písečných pláží Jadranu - Rajska plaža (30-40 km). Návrat lodí na ostrov Krk a busem na ubytování. Ti, kteří zůstanou na ostrově Krk, mají možnost zajet po asfaltové silničce do osamocené vesničky STARA BAŠKA či po cyklostezce do střediska KRK (30-40 km), pro milovníky MTB je připraveno několik horských variant.
5. den:ráno busem do přístavu Valbiska. Lodí na ostrov CRES. Busem na sever ostrova, na kole asfaltovou silničkou do obce BELI na ostrém skalním výběžku. Široké výhledy na moře, ostrov Krk a město Rijeku. Možnost pozorování supa bělohlavého, koupání na oblázkové pláži. Návrat po silnici zpět. Sjezd olivovníkovými háji do starobylého městečka CRES (40 km), kde se nachází ubytování po další 3 noci.
6. den:ráno na kole vyjedeme z Cresu po kamenité silnici vinoucí se nad mořem a vystoupáme po úzké asfaltce do LUBENICE, prehistorické pevnosti na útesu s rozsáhlými výhledy (378 m n. m.), sjezd do osady na břehu moře VALUNU (koupání), návrat zpět do Cresu. Možnost pokračovat po kamenité cestě podél sladkovodního VRANSKÉHO JEZERA uprostřed ostrova, přes osadu Grmov zpět do Cresu (35-55 km).
7. den:ráno busem na ostrov LOŠINJ. Na kolech po stezce okruh podél moře přes přístavní město MALI LOŠINJ až na poloostrov Čikat s borovým lesem, několik možností koupání, nebo náročnější výlet - výjezd po asfaltové silničce na hřeben ostrova s výhledy na Veli Lošinj a ostrůvky Ilovik, Sveti Petar a Kozjak. Možnost pokračovat až na nejjižnější cíp ostrova MRTVAŠKA. Pro MTB varianta sjet k zátoce BALVANIDA s restaurací s rybími specialitami, zpět do městečka VELI LOŠINJ známého pozorováním delfínů (30-40 km). Busem zpět do Cresu.
8. - 9. den:relax u moře, prohlídka Cresu, nákupy, odjezd busem na trajekt, lodí na Krk a přes Slovinsko a Rakousko domů. Návrat dopoledne do ČR.
chorvatsko-kamenjak-zaliv_30148921 chorvatsko-krk_22451999 chorvatsko-krk-vrbnik-_32995807 chorvatsko-zatoka-punat_27931297 IMG_20150820_182812 IMG_20150821_114401 IMG_20150822_110527 P1560683.JPG P1560703.JPG

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí