CK Pohoda Albánie Zájezd č. CPX

Černá Hora, Albánie - Prokletije a Plavské jezero na kole v pohodě - stan

Albánie

Existuje na světe jen málo pohoří, která by byla opředena závojem tajemnosti jako…

9Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Existuje na světe jen málo pohoří, která by byla opředena závojem tajemnosti jako jsou Prokleté hory (Prokletije) na pomezí Albánie, Černé Hory a Kosova. Ve východní části masivu je převládající horninou břidlice, západní část tvoří vápenec a tím je mnohem členitější a rozervanější než východní. Naše cyklotoulky vám umožní seznámit se s nejkrásnějšími horami na Balkáně a budete zasvěceni do drsného života horalů v údolích nejzápadnějšího pohoří Evropy. Účastníci si mohou zvolit mezi náročnějšími a méně náročnými trasami. Prokletije a Plavské jezero je rájem pro cyklisty s trekovými koly i pro MTB s obtížností 2,5 z 5. Nespornou výhodou tohoto zájezdu je ubytování na jednom místě v hotelu s polopenzí, v chatkách nebo ve vlastním stanu. Je to tím, že okolí skýtá obrovské možnosti v rozmanitosti terénu i tras. V jednotlivých dnech bude možnost individuálního programu pro horská kola po domluvě s průvodcem. Ve všech dnech základního programu budete mít možnost bohatého občerstvení cestou.

Poznámka: Svozy platí jen pro pěší variantu.

Ubytování:

6x nocleh na placeném tábořišti u chatek v blízkosti stravovacího zařízení.

Stravování: vlastní

vlastní stravování.

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:odjezd z ČR přes Slovensko, Maďarsko a Srbsko do Černé Hory.
2. den:dopoledne příjezd do PLAVSKÉHO ÚDOLÍ, ubytování nedaleko jezera, snídaně. Cykloprojížďka Plavským údolím kolem PLAVSKÉHO JEZERA (cca 25 km, převážně asfalt, pro zájemce několik variant rozšíření po asfaltu i po šotolině), relaxace a koupání u jezera.
3. den:od kempu vyrazíme do muslimského městečka GUSINJE, vyvěračka ALI PAŠINI IZVORI, vodopád GRLJA, za kterým se v zemi ztrácí říčka SKAKAVICA (cca 20 km asfalt), pro náročnější zájemce (+10 km šotolina) údolím ROPOJANY až k ČEMERIKINIVU JEZERU na albánské hranici.
4. den:autobusem výjezd do sedla Trešnjevik s občerstvovací základnou, na kole na úpatí horského masivu KOMOVI, odtud se nám naskytne velkolepý pohled na severní panorama třech skalnatých vrcholů, výjezd k salaším osady Štavnik, možnost pěšího výstupu z úpatí (cca 1 800 m) na KOM VASOJEVIČKI (2 460 m), zpět velkolepým sjezdem až k hotelu (75 km - asfalt 60 km, šotolina 15km).
5. den:na kole přes městečko PLAV a pak k utajenému HRIDSKÉMU JEZERU (možnost pěšího výstupu přímo k jezeru) obklopenému ostře tesanými skalnatými masivy, jehož křišťálově průzračnou modrou vodu v Černé Hoře znají pod přezdívkou "Šťastné jezero", kde podle starých legend dochází ke šťastným a radostným chvílím v manželském soužití (25 km asfalt a 17 km šotolina), možnost do bohem zapomenuté vesničky u albánské hranice (+20 km šotolina), zpět na ubytování.
6. den:základní variantou je výjezd do sedla ČÁKOR (1911 m), cca 22 km do kopce s výhledy do Kosova, na pohoří Visitor a Prokletije. Při výjezdu do sedla místy nádherné výhledy do údolí (50 km, asfalt). Lehčí varianta je výjezd do údolí GRBAJA (30 km, asfalt) pod vrcholy VOLUŠNICA (2 050 m) a KARANFIL (2 119 m).
7. den:ráno výlet do Albánie: na kole přes osadu GRNČAR na albánské hranici do malebné albánské vesničky VERMOSH (15 km asfalt a 15 km šotolina), pro zájemce dál do vesničky JAVOR s možností bohatého občerstvení (+10 km asfalt/šotolina), zpět na ubytování.
8. den:návštěva Plavu (mešita, Redžepagiča Kula,) a odpoledne odjezd domů, noční přejezd přes Srbsko, Maďarsko, Slovensko směr ČR.
9. den:příjezd do ČR pozdě odpoledne.
Prokletije_cyklo_2014_1.JPG Prokletije_cyklo_2014_2.JPG Prokletije_cyklo_2014_3.JPG Prokletije_cyklo_2014_4.JPG

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí