CK Pohoda Španělsko Zájezd č. AMT

Pohodový týden - největší z Baleárů - báječná Mallorka

Španělsko
Mallorca, Palma de Mallorca
Mallorka - největší z Baleárských ostrovů s hl. městem Palma de Mallorca, pyšnícím…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Mallorka - největší z Baleárských ostrovů s hl. městem Palma de Mallorca, pyšnícím se mnoha památkami, nabízí neuvěřitelné krásy - od romantických pláží s palmami, přes úrodný kraj pomerančovníků, citronovníků, mandloní, olivovníků a fíkovníků ve vnitrozemí, až po členitá pohoří s borovými lesy i středověkými kláštery na západním a severním pobřeží. To vše po hlavní sezoně, kdy nás podzimní Středomoří, již nezatížené únavou tisíců turistů, oslovuje svými barvami, které pozvedají duši, a svými exotickými vůněmi, které oživují smysly. Pozadí k tomu všemu tvoří zeleň nových porostů, která se v mořské hladině mění na tyrkysovou a ta pak na obzoru přechází v intenzivní jarní modř nebeské klenby. Skupina max. 8 osob.

Ubytování: hotel

7x ubytování v 3* hotelu - 5x v oblasti El Arenal, 2x v oblasti Alcudia

Stravování: polopenze

polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:odlet z Prahy do Palmy de Mallorka, transfer do hotelu (5 noci na stejném místě), večeře.
2. den:výlet do přístavu SANT ELM, písčitá pláž s výhledem na ostrůvek Pantaleo, "túra krás" nad romantickou zátokou Basset s výhledy na opuštěný skalnatý ostrov DRAGONERU až k odlehlým terasovým zahradám kláštera trapistů, návrat do hotelu, večeře.
3. den:snídaně, výlet ke kartuziánskému klášteru VALLDEMOSSA v zeleném horském údolí, které se proslavilo zimním pobytem Frederika Chopina a George Sandové. Následuje klasická túra lesy zimních dubů a starých uhlířských osad s možností výstupu na vrchol TEIX (1 062 m). Odjezd na ubytování, večeře.
4. den:snídaně, relaxační den: pláže v okolí Palmy, popř. návštěva vodního ráje AQUALANDU v Arenalu nebo fakult. výlet do zátoky CALA PI s lehkou turistikou po pobřeží, návrat do hotelu, večeře.
5. den:snídaně, místním busem (MHD) na prohlídku hl. města PALMA DE MALLORCA - gotická katedrála LA SEU, jedna z nejkrásnějších ve Španělsku, palác ALMUDAINA, původně arabský Alcazar a sídlo maurských vezírů, Arabské lázně, tržnice aj. Odpoledne relax u moře či bazénu. Večeře.
6. den:snídaně, výlet k poutnímu klášteru LLUC s černou madonou zvanou LA MORENETA, horský výstup na jeden z nejvyšších vrcholů ostrova TOMIR (1 103 m), naskýtající pohled na Mallorku z ptačí perspektivy. Odjezd do hotelu, večeře (2 noci na stejném místě).
7. den:snídaně, výjezd na MIRADOR ES COLOMER s nádherným výhledem na skalnatý MYS FORMENTOR, a dále do historického městečka POLLENCA s templářským kostelem z 13. století. Kalvárie - výstup po 365 schodech ke kapličce, starý římský most či nedaleký klášter ERMITIA DE PUIG DE MARIA s panoramatickými výhledy. Odjezd na hotel, večeře.
8. den:odlet do ČR, v případě příznivého letového řádu ještě relax u moře.
Mallorca - pláž Cap-de-Pinar Španělsko - Mallorka Španělsko - Mallorka Španělsko - Mallorka - klášter Lluc Španělsko - Mallorka - klášter Valldemossa Španělsko - Mallorka - městečko Pollenca Španělsko - Mallorka - náměstí Soller Španělsko - Mallorka - Palma de Mallorca Španělsko - Mallorka - Palma de Mallorca Španělsko - Mallorka - Sant Elm Španělsko - Mallorka - Valldemossa Španělsko - Mallorka - vrchol Tomir Španělsko - Mallorka - vyhlídka Es Colomer Španělsko - Mallorka - zátoka Cala Pi Španělsko - turistika na Mallorce Španělský ostrov Mallorca Turistika na Mallorce

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Mallorca

Dříve nebo později, a čím dříve tím lépe, musí všichni navštívit ostrov pomerančovníků, citrónovníků a palem – Mallorcu. Je to tak velký a dostatečně rozmanitý ostrov, že vyhovuje snad každé chuti a náladě. Mallorca je místy romantická, místy rušná, ale vždy fascinující, s překrásnými sceneriemi vinoucími se od divokého skalnatého pobřeží na západě ostrova až po kilometry dlouhé zlaté pláže, které přímo vyzývají k zasněným procházkám. Snad všichni si oblíbí majestátní zálivy s hlubokou, průzračně modrou vodou, které jsou vyhledávány jako kotviště překrásných jachet. Nezapomenutelným okamžikem je, když v únoru rozkvetou květy několika milionů mandloní. Místní obyvatelé nazývají tuto nádheru „sníh na Mallorce“. Ať se rozhodnete dělat na Mallorce cokoliv, ať se vypravíte kamkoliv, Mallorca zůstane ve Vašich srdcích okouzlujícím ostrovem, na který se lehce nezapomíná.

Palma de Mallorca

Uprostřed největšího zálivu ostrova Bahía de Palma se nachází hlavní město Palma de Mallorca. Od historického centra města až po dopravní přístav se rozkládá velký jachetní přístav lemovaný palmovou promenádou Paseo Marítimo. Obchodní a kulturní centrum města nabízí veškeré nákupní a zábavní možnosti. V architektonicky zajímavém centru města se nacházejí hodnotné historické památky (např. katedrála La Seo, zámek Bellver, Arabské lázně…), které jsou vkusně doplněny množstvím novodobých uměleckých děl a galerií. Cca 6 kilometrů od centra na západ je 150 metrů dlouhá písčitá pláž v příměstském turistickém středisku Cala Mayor a 10 min autem směrem na východ 6 kilometrů dlouhá písčitá pláž Playa de Palma. Vzdálenost od letiště je cca 10 minut.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí