CK Pohoda Španělsko Zájezd č. AKO

Pohodový týden - Perly Kanárských ostrovů - La Gomera a La Palma

Španělsko
La Gomera, La Palma
Patří rozlohou k těm menším Kanárským ostrovům, které zatím zůstávají stranou masové…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Patří rozlohou k těm menším Kanárským ostrovům, které zatím zůstávají stranou masové turistiky. Oba jsou ideálním cílem pro turisty, kteří obdivují nedotčenou přírodu. Najdou tu nejen magický svět sopek a barevných skal vulkanického původu, ale i hluboké soutěsky, prudké strže, holé vrcholky s nádhernými výhledy i původní mlžné pralesy. La Gomera, druhý nejmenší z Kanárských ostrovů, je vyhledávaný pro svou divokou přírodu s bujnou vegetací. Pustý, sopečný, suchý jih se mění na severu v zelenou krajinu s úrodnými údolími, kde nechybí ani banánová políčka a palmové háje. Národní park ve středu ostrova se pyšní unikátním, téměř neproniknutelným vavřínovým pralesem. La Palma je nejzelenější z ostrovů. Na jihu uvidíte typickou suchou sopečnou krajinu a na severu je ostrov pokryt borovicovými a vavřínovými lesy. Centru ostrova vévodí mohutná kaldera s obvodem 28 km, jejíž stěny dosahují výšky 2000 m. Nechybí tu hluboké kaňony, propasti a vodopády. Oba ostrovy jsou protkány hustou sítí stezek pro pěší turistiku. Průměrná roční teplota se pohybuje okolo 20°C. Pro svoji členitost a úžasnou rozmanitost krajiny s nezkaženou přírodou jsou ostrovy opravdovým rájem pěších turistů.

Poznámka: velikost skupiny cca 20 osob.

Ubytování: hotel

Stravování: polopenze

polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:odlet z ČR na ostrov TENERIFE, trajekt na ostrov LA GOMERA, ubytování.
2. den:snídaně, přejezd na severovýchod ostrova do městečka AGULO, výstup stezkou ve skalní stěně s nádhernými pohledy na městečko, ostrov TENERIFE s nejvyšší horou EL TEIDE a do údolí, odtud překvapující červenou krajinou k návštěvnickému centru s malou botanickou zahradou. Sestup do AGULY typickou krajinou s hlubokými soutěskami a bohatou flórou - euforbie, palmy, terasovitá políčka. Prohlídka AGULA, typického kanárského městečka s úzkými kamennými uličkami a tradiční architekturou. Návrat do hotelu, možnost koupání, večeře.
3. den:snídaně, přejezd do NP GARAJONAY, zapsaného v r. 1986 do seznamu UNESCO. Výstup na nejvyšší horu GARAJONAY - 1487 m, odtud sestup unikátním vavřínovým pralesem ke kapli Panny Marie z Lourdes a osadě El Cedro s restaurací, kde připravují výborné kanárské speciality. Možné prodloužení k nejvyššímu vodopádu na ostrově, SALTO D´ AGUA. Návrat do hotelu, možnost koupání, večeře.
4. den:snídaně, přejezd do krásného údolí VALLEHERMOSO na západním pobřeží, geologicky nejstarší části ostrova. Okružní túra stoupajícími stezkami zelenou soutěskou mezi terasovitými políčky, později divokou krajinou ke kapli Santa Clara s nádhernými výhledy na divoké pobřežíi sousední ostrov La Palmu. Po horském hřebeni až k vyhlídce BUENAVISTA, sestup do údolí VALLERHERMOSO blízko kamenité pláže. Návrat do hotelu, večeře. Po večeři trajektem na ostrov LA PALMU, přejezd do hotelu a ubytování.
5. den:po snídani přejezd na severní část ostrova do ZANZY, zastávka v muzeu pod širým nebem s kresbami na skalách původních obyvatel Gaunčů. Pohádkovým lesem sestup do soutěsky kolem mystických míst a tzv. skalní katedrály. Cesta pokračuje otevřenější soutěskou na tzv. Královskou cestou po pobřeží s výhledy na skaliska bičovaná mořem do malebné vesničky EL TABLADA. Zpět do hotelu, možnost koupání, večeře.
6. den:snídaně, přejezd k turistickému středisku EL PILAR, odtud tzv. cestou sopek přechod přes hřeben CUMBRE VIEJA s panoramatickými výhledy na východní i západní pobřeží. Jedná se o jednu z nejkrásnějších tras na ostrově. Ve FUENCALIENTE fakultativně ochutnávka vína. Přejezd do hotelu, možnost koupání v moři, večeře.
7. den:snídaně, přejezd na nejvyšší bod ostrova, ROQUE DE LOS MUCHACHOS ve výšce 2 426 m. Vyhlídky do hlubokých, dech beroucích soutěsek. Po okraji kaldery okolo astronomických observatoří s pohledy na neobvyklé skalní formace a do prudkých strží přes vyhlídku DEGOLLADA DES FRANCESES na PICO DELLA CRUZ a z posledního vrcholu PICO DE LA NIEVE sestup na parkoviště. Přejezd do hotelu, večeře.
8. den:transfer do přístavu/na letiště, trajektem/přelet na Tenerife, odlet do ČR.
Kanárské ostrovy - La Gomera Kanárské ostrovy - La Gomera Kanárské ostrovy - La Gomera Kanárské ostrovy - La Gomera Kanárské ostrovy - La Gomera Kanárské ostrovy - La Gomera Kanárské ostrovy - La Gomera - městečko Agulo Kanárské ostrovy - La Gomera - NP Garajonay Kanárské ostrovy - La Gomera - NP Garajonay Kanárské ostrovy - La Gomera - San Sebastian Kanárské ostrovy - La Palma - hřeben Cumbre Vieja Kanárské ostrovy - La Palma - turistika na ostrově Kanárské ostrovy - La Palma - vinařství ve Fuencaliete

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

La Gomera

La Palma

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí