CK Pohoda Guatemala Zájezd č. MAY

Guatemala, Honduras - Po stopách starých Mayů

Guatemala

Guatemala, Honduras - Po stopách starých Mayů

15Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

15 - denní zájezd

Guatemala, Honduras - Po stopách starých Mayů

Ubytování: hotel

Stravování: vlastní

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. - 2. den:letecký přesun do Guatemala City, bývalá středoamerická metropole ANTIGUA zničená v 18. století zemětřesením (ruiny historických kostelů, klášterů a paláců), možnost výstupu na sopku PACAYA (2552 m)
3. den:cesta do vesnice Panajachel na břehu magického jezera Atitlán obklopeného činnými sopkami San Pedro, Tolimán a Atitlán, vyhlídka Sololá s nádhernými pohledy na jezero
4. den:celodenní plavba po nejhlubším kalderovém jezeře ATITLÁN do indiánských komunit SANTIAGO ATITLÁN (dům s mayským bohem Maximónem, koloniální kostel) a SAN JUAN (ukázky místních rukodělných tradic).
5. den:poutní vesnice CHICHICASTENANGO (největší tradiční mayské trhy, kostel sv. Tomáše s rituálními obřady, indiánská svatyně Pascal Abaj), cesta do řídce osídlených horských oblastí střední GUATEMALY - regionu ALTA VERAPAZ (kávovníkové a kardamomové plantáže).
6. den:impozantní 300 m dlouhý přírodní vápencový most SEMUC CHAMPEY na řece CAHABON (průzračná tyrkysová jezírka s možností koupání, dobrodružná prohlídka jeskyně).
7. den:přesun do malebného ostrovního městečka FLORES na jezeře PETÉN ITZÁ, , v případě dostatku času po cestě návštěva archeologické lokality El Ceibal
8. den:skrytý poklad národní park YAYHA-NAKUM-NARANJO s obřími lagunami, domov ohroženého krokodýla Moreletiho, kančíka lesklého, želv dlouhohlávek mexických, chápanů středoamerických a pekari páskovaných, plavba člunem po laguně YAYHA na ostrůvek TOPOXTÉ, prohlídka mayských ruin za zvuků všudypřítomních vřešťanů, zachovalé město YAXHÉ s obřadními stélami a dvojicí pyramid, výstup na vrchol s pozorováním západu slunce
9. den:slavné mayské město TIKAL ukryté v hloubi PETÉNSKÉHO PRALESA (70 m vysoké chrámy, Templo IV s vyhlídkou nad korunami husté vegetace, zbytky obřadních staveb z dob před Kristem).
10. den:přejezd do městečka RÍO DULCE, vyhlídková plavba k jezeru Izabal a pevnosti San Felipe, dále přes rozlehlé Golfete, soutěskou řeky Dulce k ústí karibského moře do černošského městečka LIVINGSTON (setkání s etnikem Garifuna, potomky otroků z ostrova San Vicente)
11. den:odpočinkový den, koupání na pláži BLANCA, procházka pralesem ke kaskádám SIETE ALTARES
12. den:plavba přes zátoku AMATIQUE do přístavu PUERTO BARRIOS, obří mayské stély v Quiriguá uprostřed banánovníkových plantáží, cesta do hor na guatemalsko-honduraské pomezí, přechod hranic do pitoreskní vesnice COPÁN RUINAS
13. den:prohlídka slavného mayského města COPÁN (jaguáří schodiště, východní Akropolis, muzeum skulptur, chrám Rosalila), poslední nákupy, odjezd do GUATEMALA CITY.
14. - 15. den:odlet a návrat do ČR.
Guatemala_Atitlan_2014_1 Honduras_Copan_2014_1

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí