CK Pohoda Itálie Zájezd č. 117

Kalábrie, Liparské ostrovy a Stromboli

Itálie
Sicílie, Kalábrie, Capo Vaticano, Liparské ostrovy, Vulcano, Stromboli, Reggio Calabria, Lipari
Poznávací zájezd do Itálie, na její úplný jih, Vám poskytne možnost poznat méně navštěvovaná,…

10Počet dnů:

12.07.2024Termíny od:

11 990 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Poznávací zájezd do Itálie, na její úplný jih, Vám poskytne možnost poznat méně navštěvovaná, ale přesto nádherná místa. V rámci lodních výletů budete moci zamířit také na vulkanické souostroví Lipari a pozorovat večerní sopečné erupce na ostrově Stromboli nebo se podívat na okraj kráteru dosud činné sopky Vulcano.

Ubytování: bungalov

Areál bungalovů má sugestivní polohu na svahu nad mořem a je vystavěn ve stínu borovic a eukalyptů v těsné blízkosti písečné pláže. Apartmány se skládají ze dvou oddělených dvoulůžkových ložnic, soc. zařízení, kompletně vybavené kuchyňky a terasy. Hostům jsou zdarma k dispozici lehátka, slunečníky a bazén. V areálu se nachází bar, kde si lze zakoupit italské snídaně.

Stravování: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:Odjezd v dopoledních hodinách. Přejezd přes Rakousko do Itálie.
2. den:Kolem poledne příjezd do letoviska, odpoledne ubytování. Volný program.
3. den:Pobyt u moře. V podvečer pro zájemce procházka na působivé vyhlídky v okolí ubytování. Z terasy Belvedere výhled na záliv Santa Eufemia a plážičky Focu, které patří k nejkrásnějším úsekům italského pobřeží. Z vyhlídky u majáku na mysu Capo Vaticano rozhled po zátoce Gioa Tauro s panoramatem stolové hory Monte Porro.
4. den:Pobyt u moře nebo polodenní výlet do malebného městečka TROPEA a na útesy CAPO VATICANO . Tropea je označována za barokní balkón Kalábrie, neboť se rozprostírá na 40 m vysokém pískovcovém útesu nad zálivem Santa Eufemia a její kolorit dotváří barokní paláce a kostely. My se projdeme labyrintem uliček, které mnohdy končí zábradlím a výhledem na průzračné moře, navštívíme tisíc let starou normanskou katedrálu Panny Marie, ochutnáme pikantní kalábrijské speciality a třeba i tuňákovou nebo feferonkovou zmrzlinu.
5. den:Volno, pobyt u moře. Pro zájemce celodenní autokarový výlet do oblasti Messinské úžiny. SCILLA - městečko pojmenované po bájné obludě Skylle, která spolu s protější Charybdou znepříjemňovala námořníkům plavbu a Odysseovi spolkla šest námořníků. Městečku dominuje skála s působivým hradem, z něhož je krásný výhled na Messinskou úžinu. Zdejší expozice připomíná lov mečounů, kterým je oblast proslulá. REGGIO DI CALABRIA - hlavní město Kalábrie je místem, kde se nachází „nejkrásnější italský kilometr“. Jedná se o zdejší elegantní promenádu s možností koupání v Messinské úžině. Navštívit však můžete i Národní muzeum Magna Grecia se slavnými sochami bronzových bojovníků, vyzvednutými z potopené antické lodi.
6. den:Pobyt u moře.
7. den:Volno, pobyt u moře. Pro zájemce celodenní fakultativní výlet lodí (platí se na místě) na LIPARSKÉ OSTROVY známé svou sopečnou aktivitou. Sopka Vulcano doutná ještě dnes. Místní půda je prosycena podzemními plyny. V místech, kde vyvěrají na povrch, vznikají sirná bahenní jezírka. Koupel v nich má blahodárné účinky. Osvěžení přinese však i pobyt na černé či bílé sopečné pláži. Možnost výstupu ke kouřícímu kráteru a pokochání výhledy na Vulcano a okolní ostrovy. Plavba bárkou mezi lávovými skalisky v moři, které vypadají, jako by je tam rozházel bájný kyklop Polyfémos. Návštěva malebného městečka LIPARI , metropole souostroví s barokními kostely.
8. den:Pobyt u moře. Pro zájemce večerní fakultativní výlet lodí (loď se platí na místě) za erupcemi ostrova STROMBOLI , který je nejvýchodnějším z Liparských ostrovů a leží zhruba 60 kilometrů od Capo Vaticano . Sopka má nadmořskou výšku 925 metrů, z mořského dna se však zvedá do výšky téměř 3000 metrů. Je jedním z pěti vulkánů na světě, které mají pravidelné erupce, a spolu s Etnou představuje jednu ze dvou činných sopek, jež se nachází v těsné blízkosti evropského kontinentu. Ostrov proslavil stejnojmenný film s Ingrid Bergmannovou v hlavní roli. Sopečně aktivní není nejvyšší vrchol hory, ale krátery na severozápadním svahu Sciara del Fuoco. Erupce lze pozorovat 2x -3x za hodinu.
9. den:V dopoledních hodinách vyklizení bungalovů / hotelových pokojů, volno u moře a odpoledne odjezd z letoviska.
10. den:Návrat do ČR v odpoledních hodinách.
Italie_Lipary_10 Ostrov Vulcano-04 Ostrov Vulcano-07 Ostrov Vulcano-10 Ostrov Vulcano-21 Ostrov Vulcano-22 Ostrov Vulcano-29

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
12.07.2024 21.07.2024 10 12 990 Kč rezervovat
30.08.2024 08.09.2024 10 11 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 7x ubytování v kompletně vybavených bungalovech (se dvěma oddělenými ložnicemi) s příslušenstvím a možností vaření

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 450 Kč)
  • 1/1 pokoj v apartmánu v červenci (příplatek: 4200 Kč)
  • 1/1 pokoj v apartmánu v srpnu (příplatek: 3500 Kč)
  • příplatek za ubytování v hotelu s polopenzí v červenci (příplatek: 9000 Kč)
  • příplatek za ubytování v hotelu s polopenzí v září (příplatek: 9500 Kč)
  • 1/1 pokoj v hotelu - povinný při nedoobsazení (příplatek: 4900 Kč)

Sicílie

Sicílie je největším ostrovem ve Středomoří a zároveň největším a nejjižnějším regionem v Itálii. Od italské pevniny je oddělen Messinskou úžinou, která v nejužším místě měří jen 3 km. Od Afriky je Sicílie vzdálena asi 140km. Ostrov má trojúhelníkovitý tvar a omývají jej 3 moře – ze severu Tyrhénské, z jižní strany Středozemní a z východu Jónské. K Sicílii patří také velké množství ostrovů: na severu jsou to ostrovy Eolie (Liparské), ostrov Ustica, na západě ostrovy Egadi a na jihu souostroví Pelagie a Pantelleria. Ostrov Sicílie je rozdělen do 9-ti provincií – Agrigento, Caltanisetta, Catania, Enna, Messina, Palermo, Ragusa, Siracusa a Trapani. Hlavním městem ostrova je Palermo. Tipy na výlet: Palermo, jehož centrum tvoří křižovatka a náměstí Piazza Vigliena, které Sicilané neznají jinak než „ I Quattro Canti“ (Čtyři rohy) a odkud se dá jen za pár minut dojít k nejzajímavějším pamětihodnostem města – Normanský palác s římskými, arabskými a byzantskými slohovými prvky, barokní kostely podél hlavní třídy Corso Vittorio Emanuele, pobřežní promenáda Foro Italico či Villa Giulia s krásnou botanickou zahradou. V městě Palermo má také jedno z hlavních sídel italská mafie. Trapani přístav, který leží na západní straně ostrova a je proslulý zejména svými kostely – katedrála S. Lorenzo, Chiesa del Collegio dei Gesuiti nebo kostel Santa Maria del Gesú. Agrigento, které se rozprostírá v místech, kde v antickém období stál Akragas, jedno z nejvýznamnějších měst tohoto období. Jižně od města Agrigento leží Údolí chrámů (Valle dei Templi), které se řadí k nejpůsobivějším komplexům starořeckých staveb. Město Siracusa (Sirakusy) a jeho Parco Archeologico, muzeum Museo Archeologico Regionale Paolo Orsi, barokní kostel Santa Lucia alla Badia, chrám Athény nebo ruiny Appolonova chrámu. Taormina a její řecké divadlo, odeion, Palazzo Corvaia nebo dóm.

Kalábrie

Kalábrie patří dodneška k výjimečným krajům Itálie, hlavně pro svou panensky nedotčenou přírodu, průzračně čisté moře, bílé písečné pláže. Členité pobřeží ideální pro potápění se nachází v oblasti Tropea a Capo Vaticano, zatímco jónské pobřeží nabízí úžasné podmínky pro surfování. Za vidění stojí určitě Tropea, malebné městečko na skále nad mořem, které žije čilým životem, Stilo a jeho byzantský cihlový chrám Cattolica, Reggio di Calabria, kde se nachází úžasné muzeum Museo Nazionale della Magna Grecia.

Capo Vaticano

Nádherná rekreační oblast proslavená svými písčitými plážemi, skalními útesy a křišťálovým mořem. Nachází se nedaleko historického města Tropea. Je zde plno zeleně a za dobré viditelnosti můžete spatřit i Liparské ostrovy.

Liparské ostrovy

Vulcano

Stromboli

Sopka

Reggio Calabria

Lipari

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí