CK Pohoda Indie Zájezd č. 611

Zlatý indický trojúhelník

Indie
Agra, Tádž Mahal, Pevnost Agra, Fatehpur Sikri, Nové Dillí
Tento zájezd Vás zavede za největšími skvosty Indie. Navštívíte metropoli Dillí s…

8Počet dnů:

14.11.2024Termíny od:

46 990 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Tento zájezd Vás zavede za největšími skvosty Indie. Navštívíte metropoli Dillí s bohatou kulturní historií, působivý Jaipur s nádhernou pevností Amber, chybět nebude v Ágře Tádž Mahal i Červená pevnost.

Ubytování: hotel ***

Stravování: polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy do Indie.
2. den:Přílet do hlavního města Indie do DILLÍ (Delhi). Dopoledne první část prohlídky DILLÍ . Největší mešita v Indii Jama Masjid. Dále procházka kolem Indian Gate (Brána Indie), průjezd kolem vládních budov v Novém Dillí . Sikhský chrám – Gurudvara Bangla Sahib, Raj Ghat, památník M.Ghándího. Nocleh v Dillí .
3. den:Přejezd z Dillí do JAIPURU (Džajpúr). Návštěva chrámu zasvěceného bohu Višnuovi a jeho manželky Lakšmí – Laxmi Narayan Temple. Tento honosný chrám postavený z bílého mramoru je vyjádřením úcty nejen hinduistickým bohům. Jeho stavbu iniciovala a financovala jedna z nejbohatších rodin v Indii, rodina Birla. Nocleh v Jaipuru.
4. den:Celodenní prohlídka JAIPURU, který bývá nazýván díky jednotné barvě fasád také jako Růžové město. Dopoledne návštěva rozsáhlé pevnosti pevnosti AMBER FORT (UNESCO)(vyjížďka na pevnost v džípech, na slonech za příplatek), městský palác, unikátní historická observatoř Džantar mantar (UNESCO), exotický Havá Mahal neboli "palác větrů" aj. Nocleh v Jaipuru.
5. den:Přejezd z Jaipuru do AGRY . Po cestě zastávka v opuštěném městě FATÉHPUR SÍKRÍ Toto město, které nechal vystavět nejvýznamější panovník mughalské říše Akbar Veliký, zůstalo dokonale zachováno. Tento komplex, který je na seznamu UNESCO, je mistrovským dílem z pískovce, jehož odstíny postupem dne hrají jemnými růžovými odstíny. Nocleh v Agře .
6. den:AGRA – prohlídka slavné Červené pevnosti (UNESCO), jež byla nejen obdivuhodnou obrannou stavbou, ale také komplexem různých paláců postavených během vlády mughalských vládců. Návštěva nejslavnější památky Indie Taj Mahalu. Tento architektonický skvost je ve skutečnosti hrobkou postavenou císařem Shah Jahanem pro svou milovanou manželku Mumtaz Mahal. Odpoledne přejezd vlakem z Agry do Dillí.
7. den:Dokončení prohlídky Dillí . Historicko-architektonický areál v části města Mehraulí -největší středověký minaret v Indii Kutub minar, mešita, hrobky muslimských vládců (UNESCO). Odpoledne prohlídka Humayunovy hrobky (UNESCO, monumentální chrám Aksherdham. Večeře, v pozdních večerních hodinách transfer na letiště, odlet z Dillí .
8. den:Přílet do Prahy. V případě odlišného letového řádu může být zájezd o 1 nocleh prodloužen.
IMG_5304 IMG_5400 IMG_5405 IMG_5420 IMG_5462 IMG_5484 IMG_5543 IMG_6594

Termíny a ceny

termín od termín do počet dní cena
14.11.2024 21.11.2024 8 46 990 Kč rezervovat

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu Praha – Dillí – Praha včetně letištních tax
  • 5-6x nocleh v hotelích (2lůžk. pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 5x polopenzi + večeře před transferem na letiště
  • průvodce
  • místní průvodce
  • dopravu dle programu autobusem či minibusem
  • vlak Agra - Dillí
  • vstupné do hlavních památek v Indii

Cena nezahrnuje

  • víza do Indie, spropitné

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna do 45 000 Kč (příplatek: 880 Kč)
  • 1/1 pokoj (zde povinný při nedoobsazení) (příplatek: 4000 Kč)

Agra

Hlavní město Indie z období vlády Velkých Mughalů - během staletí nijak nepozbyla svého lesku a čas se nedotkl ani mohutné pevnosti či velkolepého Tádžmahalu. Spolu s Dillí tvoří Agra třetí vrchol "Zlatého trojúhelníku".

Tádž Mahal

je patrně nejmarnotratnější pomník, který kdy byl postaven z lásky. Stal se de facto turistickým symbolem Indie. Toto impozantní mauzoleum s vysokými minarety dal postavit císař Shah Jahan (Šáhdžáhán) na památku své druhé ženy Mumtaz Mahal, která zemřela při porodu v roce 1631. Její smrt císaře tak zasáhla, že mu údajně přes noc zešedivěly vlasy. Stavba palácové hrobky byla zahájena v tomtéž roce a dokončena byla po 22 letech v roce 1653. Je postavena z mramoru a stěny jsou zdobeny ornamenty sestavenými z tisíců polodrahokamů.

Pevnost Agra

postavená z masivního červeného pískovce. Zdvojené zdi pevnosti se zvedají do výšky 20 m, po obvodu měří 2,5 km a jsou obehnány vodním příkopem. Uvnitř hradeb se nachází téměř 500 staveb tvořících tak město ve městě.

Fatehpur Sikri

rozkládá se na vrcholu skalnatého hřebenu 37 m jihozápadně od Agry. Vybudoval ho v letech 1569 - 1585 slavný mughalský císař Akbar.

Nové Dillí

New Delhi

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí