CK Pohoda Velká Británie Zájezd č. 229

Cornwall - po stopách krále Artuše a NP Dartmoor

Velká Británie
Londýn, Anglie, Brighton, Cornwall
Magický kout Británie charakterizují kilometry rozmanitého pobřeží. Vydejte se tedy…

9Počet dnů:

28.06.2020Termíny od:

16 590 Kč Cena od:

9 - denní zájezd

Magický kout Británie charakterizují kilometry rozmanitého pobřeží. Vydejte se tedy s námi poznat keltský Cornwall, plný romantických příběhů, které jsou spjaty s králem Artušem, jenž se podle pověsti narodil v Tintagelu. Poznáme výjimečnou oblast - civilizací nedotčené vesnice, romantická a tajemná vřesoviště, rybářské vesnice, rozervaná pobřeží, strhující výhledy, to vše v protikladu se životem v rušných městech.

Ubytování: hotel

Stravování: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:V pozdních odpoledních hodinách odjezd z ČR.
2. den:Ráno přejedeme do Anglie a pokračujeme na jih k populárnímu a oblíbenému přímořskému letovisku BRIGHTON , které odjakživa přitahovalo společenskou smetánku. Prohlídka majestátního výstředního pavilonu Royal Pavilion, procházka po Palace Pier – typické pozdně viktoriánské molo z roku 1899. Odpoledne příjezd do města PORTSMOUTHU s bohatou námořní minulostí Anglie – prohlídka historické námořní oblasti Flagship Portsmouth s bývalou vlajkovou lodí admirála Nelsona z bitvy u Trafalgaru nebo lodi Mary Rose, moderní vyhlídková věž Spinnaker Tower, dlážděné nábřeží The Point. Ubytování.
3. den:Cesta na jihozápad Anglie , zastávka v hrabství Dorset na poloostrově Purbeck a prohlídka hradu CORFE, který patří mezi 15 nejúchvatnějších hradů světa, pozůstatky hradního opevnění stále působí velkolepým dojmem. Katedrální město EXETER, správní středisko Devonu - jedinečná katedrála. ANGLICKÁ RIVIÉRA - krátká návštěva malebných lázeňských městeček PAIGNTON a BRIXHAM. PLYMOUTH - město s bohatou historií mořeplavby.
4. den:Celodenní výlet do jižní části CORNWALLU (UNESCO). Hrad ST. MICHAEL’S MOUNT. Městečko PENZANCE - rušné rekreační středisko, prohlídka Minack Theatre - impozantní divadlo na skalním útesu, možnost koupání na pláži Porthcurno. Nejzápadnější bod Anglie LAND'S END. Variantně dle horšího počasí bude závěr dne bude patřit typicky anglickému letovisku ST’IVES - podvečerní prohlídka města, fotogenický přístav.
5. den:Celodenní výlet do západní části CORNWALLU (UNESCO). Navštívíme rybářský přístav TINTAGEL -obklopený rozeklanými útesy s Merlinovou jeskyní a dle pověstí rodiště krále Artuše. Známé viktoriánské sídlo LANHYDROCK. Chráněné vřesoviště BODMIN MOOR, mj. zde navštívíme hospodu Jamaica Inn z 18. stol., kterou proslavila Daphne du Maurierová ve známém milostném příběhu o pašerácích.
6. den:NP DARTMOOR - krajina jakou byste uprostřed země nečekali. Divoká vřesoviště vytvořila hrůzostrašné prostředí pro detektivní román Artura Conana Doyla - Pes baskervilský. PRINCETOWN, nejvýše položená osada v celé Anglii (420 m). Navštívíme miniaturní vesnici POSTBRIDGE, přímo uprostřed NP. Projdeme okruh kaňonem LYDFORD GORGE s nádherným vodopádem (variantně Plymouth, návštěva přístavu a největšího mořského akvária v Británii). Odjezd do PLYMOUTHU - prohlídka přístavu, historický komplex plymouthských doků.
7. den:GLASTONBURY - město zahalené tajemstvím a opředené mýtem o králi Artušovi. Procházka na vrch Glastonbury Tor. WELLS - prohlídka majestátní katedrály a Vicars'Close. Prohlídka historického jádra honosného gregoriánského lázeňského střediska BATH (UNESCO) v údolí řeky Avony, možnost návštěvy římských lázní. Odjezd na ubytování do Londýna .
8. den:Pěší prohlídka LONDÝNA s průvodcem, pro ty z vás, kdo město již navštívili individuální program. V podvečerních hodinách odjezd do ČR.
9. den:Předpokládaný návrat v odpoledních hodinách.
076 Anglie - Londyn Anglie - Londyn 2006 Land´s End 1 Land´s End 2 Londýn - Tower Bridge Penzance 1 Tintagel 1 Tintagel 2 Velka Britanie Londyn 04 Velka Britanie Londyn 05 Velka Britanie Londyn 09

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • dopravu klimatizovaným autobusem
  • 6x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • přejezd kanálu La Manche (Eurotunel nebo trajekt)
  • průvodce
  • 6x snídani

Výlety

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 320 Kč)
  • 1/1 pokoj povinný při nedoobsazení (příplatek: 4300 Kč)

Londýn

Málo hlavních měst hraje tak důležitou roli v kulturním i obchodním životě země jako Londýn. Dokládá to i nebývalý zájem turistů i obchodníků o toto město. Londýn je klenotnicí umění všech slohových údobí, sídlo mnoha muzeí a galerií. Nabízí tradice, které trvají po staletí, jako např. okázalou výměnu stráží v Buckinghamském paláci. Mezi významné církevní stavby patří katedrála sv. Pavla, Westminsterské opatství a římskokatolická westminsterská katedrála. Každý zná i sídla královské rodiny, jako je Tower, kde lze spatřit korunovační klenoty, nebo Kensingtonský, Buckinghamský a Svatojakubský palác. Z řeky Temže je impozantní pohled na komplex budov parlamentu zakončený známou věží Big Ben. Symbolem města je i Tower Bridge, poslední most přes Temži před ústím do moře.

Anglie

Zájezdy do Anglie se již léta nachází v trvalé nabídce cestovních kanceláří. Poznávací zájezdy do Anglie směřují hlavně do metropole Anglie Londýna, dále do jižní Anglie až na výběžek Cornwallu Landś End i do střední Anglie, kde se nachází významná univerzitní města Oxford a Cambridge.

Brighton

Cornwall

Poloostrov v Anglii

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,71 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí