CK Pohoda Čína Zájezd č. 4682

Čínský nový rok

Čína

Pojeďte se rozloučit přímo do Číny se starým rokem krysy a přivítat nový rok buvola!…

8Počet dnů:

19.01.2020Termíny od:

41 800 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Pojeďte se rozloučit přímo do Číny se starým rokem krysy a přivítat nový rok buvola! Zavedeme vás do Pekingu a jeho okolí na známá, turisty často vyhledávaná místa. Proč vás sem ale zveme v tuto roční dobu? Protože nyní zažijete zcela jinou atmosféru... Při troše štěstí si budete moci zabruslit na jezeře v Letním paláci nebo se koulovat na Dlouhé zdi. Zažijete rozradostněné Číňany na monstrózních novoročních trzích. A co teprve celonoční velkolepé "silvestrovské" ohňostroje po celém městě! Zpestřením zájezdu bude výlet na nedaleký festival ledových soch – menší obdobu slavného ledového festivalu ve městě Harbin. A pokud byste se chtěli po zimním pobytu v Pekingu trochu ohřát, můžete si na pár dní zaletět na "čínskou Havaj" – tropický ostrov Hainan v Jihočínském moři.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků
Víza:

Od 18. 10. 2019 došlo k zásadní změně v zajišťování čínských víz, kdy je nutná osobní návštěva vízového centra v Praze každým žadatelem o čínské vízum kvůli pořizování otisků prstů . Z tohoto důvodu již není naše CK (ani žádná jiná CK) schopna za většinu klientů víza zajistit.
Pro zajištění víza je nutné vyplnit obsáhlou žádost o vízum s různými osobními informacemi a naskenovat fotografii dle požadavků čínské ambasády. Celá žádost se vyplňuje on-line přes webové stránky na počítači a je v angličtině. Po jejím ukončení je třeba se na návštěvu vízového centra objednat – opět přes webovou stránku, která je taktéž v angličtině.
Klienti před zájezdem obdrží podrobné instrukce, jak žádost vyplnit, spolu s potřebnými informacemi k cestě.
Za čínské vízum se platí v hotovosti nebo kartou přímo při podání žádosti, a to částka 2700 Kč/os. Pokud mají klienti zájem o následné vyzvednutí pasu s uděleným vízem prostřednictvím naší CK, musí nám dodat originál dokladu o úhradě vízového poplatku, který obdrželi při své návštěvě.
Od otisků prstů a návštěvy vízového centra jsou osvobozeny děti do 14 let a osoby nad 70 let věku a dále ti, jimž byly na tomtéž vízovém centru nebo na čínské ambasádě sejmuty otisky prstů v uplynulých 5 letech a kteří cestují na stejný pas. Této skupině osob můžeme, v případě zájmu, zajišťovat vízum i nadále, a to za poplatek 3300 Kč – upozorňujeme, že tento poplatek zahrnuje pouze vyřízení víza na vízovém centru, nikoliv vyplnění samotné žádosti o vízum, tu musí každý klient vyplnit on-line sám.
Doporučujeme pročíst podrobnější informace o celém postupu zajištění čínského víza, které najdete zde: Čínské vízum .

Ubytování: hotel ***

Stravování: polopenze

polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. - 2. den:Praha – Peking : prohlídka tzv. Zakázaného města – nejrozsáhlejší palácový komplex na světě, který byl po 500 let skrýván před zraky obyčejných smrtelníků; procházka po náměstí Nebeského klidu (Tchien-an-men); večer místní specialita pekingská kachna .
3. den:Peking : celodenní výlet do soutěsky Longqing (Lung-čching), kde se pravidelně koná menší obdoba festivalu ledových soch ve městě Harbin – večerní různobarevně nasvětlené ledové výtvory ; pozdní návrat zpět do Pekingu.
4. den:Peking : návštěva parku Beihai (Pej-chaj) s ohromnou tzv. Bílou stúpou a zdí Devíti draků ; lamaistický klášter Yonghegong (Jung-che-kung) a konfuciánská akademie – centrum tradiční čínské vzdělanosti.
5. den:Peking : celodenní výlet na Dlouhou zeď jeden z novodobých divů světa a největší stavbu lidstva – procházka po Zdi usnadněná výjezdem lanovkou; cestou zastávka u olympijských sportovišť – Ptačí hnízdo, Vodní kostka .
6. den:Čínský "Silvestr" : prohlídka Letního paláce – letní sídlo čínských císařů v podhůří Západních hor na břehu jezera Kunming (Kchun-ming), četné pavilony a mramorová loď císařovny Cixi (Cch'-si), možnost zabruslit si na jezeře; večerní a noční celopekingský ohňostrojový rej .
7. den:Čínský nový rok : návštěva chrámu Nebes , místa, kam se chodívali „synové nebes“ modlit za dobrou úrodu – pozorování slavnostního obětování ; rozsáhlé novoroční trhy s různými čínskými tretkami a dobrotami.
8. den:Peking – Praha: letecký návrat do ČR. Doporučujeme využít možnost individuálního prodloužení na tropickém ostrově Hainan (Chaj-nan) – více informací v CK.
Chrám Nebes – detail Chrám Yonghegong Čínský děda Dlouhá zeď Festival ledových soch Ledové pagody Ledové pagody Letní palác – mramorová loď Moderní Peking Mrak červených lampionů Olympijský stadion Ptačí hnízdo Oslavný lví tanec Peking  – chrám Nebes Zakázané město Zakázané město v zimě

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Peking–Praha (vč. všech poplatků)
  • mikrobusy / metro
  • 6x hotel
  • 6x polopenze
  • vstupné do památkových objektů dle programu
  • český čínsky hovořící průvodce China Tours

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj – 3980 Kč

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,66 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí