CK Pohoda Francie Zájezd č. KOT

Korsika s lehkou turistikou

Francie
Korsika
Představujeme vám náš desetidenní poznávací zájezd pobyt s výlety a turistikou na…

10Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Představujeme vám náš desetidenní poznávací zájezd pobyt s výlety a turistikou na Korsiku. Ostrov, jehož překrásná subtropická příroda nabízí nejen azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i mohutné štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých borovic a korkových dubů. Svérázný kraj, kde vás zaručeně každý den něco překvapí. Chcete si užít koupání a pohodu u moře, nahlédnout do života korsických měst a zároveň se lehce dostat do drsných korsických hor? Nechcete trávit hodiny sezením v autobuse při zdlouhavých přejezdech a zároveň se nechcete často stěhovat? Chcete si užít večery a ne je trávit vařením večeře? Pak je náš zájezd určen právě vám! Vyjma prvních dní v Corte je koupání v moři možné každý den. Jednotlivé túry jsou povětšinou půldenní a nenáročné. Komfort ubytování nám poskytuje na dvě noci hotel se snídaní v Corte a na zbylých pět nocí hotel v malebné zátoce Propriano s bazénem. Klidná pláž je nedaleko.
Vzhledem k tomu, že Propriano je gurmánským rájem Korsiky a můžete si vybrat z mnoha restaurací, které nabízejí místní pokrmy s mořskými plody, korsické speciality telecí s olivami či prasátka živená místními jedlými kaštany a bylinkami z macchie, nabízíme vám ubytování se snídaní. V rámci večeře se pak můžete oddat gurmánským zážitkům a ochutnávkám těchto specialit, které Vám naši zkušení průvodci rádi doporučí. Večeře lze pořídit od 15 Euro na osobu, menu 20-30 euro.

Poznámka: Nástupní místo Bratislava od 6 osob jinak svoz do Brna.

Poznámka II: zájezd je kombinován se zájezdem Korsika s pohodovou turistikou a při malém počtu účastníků i se zájezdem Korsika na kole v pohodě. Zájezdy jsou koncipované tak, aby jejich programy probíhaly v souladu. Vzhledem k tomu, že jízdní řády trajektů na sezónu 2024 nejsou přesně známy v době uzávěrky katalogu, může se stát, že program bude lehce upraven z důvodu změny jízdního řádu trajektů.

Ubytování: hotel ***

2x v hotelu v Corte, 5x v hotelu v Proprianu.

Stravování: vlastní

snídaně.

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. - 2. den:odjezd z ČR, trajektem z Itálie do BASTIE na KORSICE. Příjezd do Corte, příjemná túra v malebném údolí řeky TAVIGNANO s možností koupání v osvěžujících tůních, ubytování v hotelu (2 noci se snídaní na stejném místě). Večerní život v CORTE.
3. den:krátký přejezd hornatým vnitrozemím na COL DE VIZZAVONA, lehká turistika a koupání v jedinečných ANGLICKÝCH KASKÁDÁCH. Z údolí jsou krásné výhledy na vrcholky Monte d´Oro a Monte Rotondo. Možnost návratu vláčkem po úzkokolejce (fakultativně cca 10 Euro). Pro zájemce možnost celodenní túry na MONTE D´ORO. Návrat do hotelu v Corte.
4. den:ráno odjezd autobusem do Boccognana. Krátký výlet k vodopádu nevěstin závoj (okruh cca 10 Km) s výhledy na Monte D´Oro. Poté odjezd na na MYS PARATA s krásnou vyhlídkou na ILES SANGUINAIRES - tzv. "Krvavé ostrovy". Zde nenáročná pěší turistika na vyhlídku k janovské věži TOUR DE LA PARATA. Odpoledne návštěva hlavního města Korsiky AJACCIA – rodiště Napoleona Bonaparte. Přejezd do hotelu v městečku Propriano.
5. den:odpočinkový den u moře. Pro zájemce krátká návštěva proslulého naleziště prehistorické kultury FILITOSA s mnoha menhiry a večerní návštěva středověkého městečka SARTÈNE.
6. den:výlet do BONIFACIA, návštěva města, které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Pro zájemce nádherná projížďka lodí pod skalnatými útesy (cca 20 EUR na osobu).
7. den:autobusem na sedlo COL DE ST. EUSTACHE (995 m), pěšky vyhlídkovou hřebenovkou na vrchol MONTE SAN PETRU (1440 m) s krásným kruhovým rozhledem a navštívíme nedaleké pietní místo obětem jedné z největších leteckých katastrof ve Francii. Fotogenické kamenné bloky a formace lemují tuto příjemnou túru, ze které máte uchvacující výhledy na záliv Valinco a skalní věže Bavella. Odpoledne ještě stihneme koupání v moři.
8. den:ráno pohodová turistika pod siluetou skalních věží BAVELLA ke skalnímu oknu TROU DE LA BOMBE. Pro zájemce výstup na PUNTA VELACO (1 483 m) s fantastickým výhledem na východní i západní pobřeží Korsiky. Odpoledne se stihneme ještě vykoupat v moři.
9. den:brzy ráno do BASTIE, v případě času krátká návštěva přístavního města (její délka závisí na jízdním řádu trajektů), poslední nákupy dárků. Trajektem plavba do Itálie. Odjezd směr ČR.
10. den:návrat do ČR.
Bastia - ostrov Korsika Bavella - Korsika Bavella - Korsika Calanche - západní pobřeží Korsiky Calanche - západní pobřeží Korsiky Face-i_korsika_v horach2_57263128 Face-prisp-skupinovka-IMG_1918.JPG IMG_7973 IMG_8026 IMG_8071 IMG_8087 IMG_8118 Korsika - bílé útesy u Bonifacia Korsika - Bonifacio Korsika - Calanche Korsika - Corte Korsika-Bavela_05_J_Kaman_V5-6027.JPG liduprázdné pláže u Propriana - ostrov Korsika Městské hradby korsického města Bonifacia Městské hradby korsického města Bonifacia noční pohled na bazén v našem kempu Porto - Korsika Prehistorické sochy - Filitosa - ostrov Korsika Propriano - francouzský ostrov Korsika skalní útvary Calanche - ostrov Korsika Turistika na Korsice Výhled na marinu v Bonifaciu na ostrově Korsika výhledy Calanche - ostrov Korsika

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Korsika

Korsika je třetím největším ostrovem ve Středozemním moři. Leží ve vzdálenosti 170 km od jižního pobřeží Francie a 80 km od západního pobřeží Itálie. Jejích 8700 km čtverečních nabízí návštěvníkům neobyčejné bohatství přírodních krás, které zůstávají z velké části ještě stále nedotčeny civilizací. Obyvatelé Korsiky, hrdí a nezávislí lidé, nepřestávají toužit po nezávislosti, avšak vzhledem k tomu, že se zde narodil největší hrdina Francie - Napoleon Bonaparte, je jejich země tímto svým nejslavnějším synem pevně připoutána k francouzské pevnině. Korsika je a současně není součástí Francie, což přispívá k jejímu pozoruhodnému kouzlu. Korsičané o Francii hovoří jako o "kontinentu", čímž naznačují odlišnost své rodné země. V místní boulangerie (pekařství) samozřejmě dostanete křupavé francouzské bagety, ale člověk, který vám je prodá, bude se svými kolegy hovořit korsičtinou, jazykem, jejž doma stále používá většina obyvatel. Země samotná má být na co pyšná, neboť ji příroda obdařila neobyčejnou rozmanitostí. Na tisíc kilometrů dlouhém pobřeží najdete pláže s jemným zlatým pískem, zátoky s rybářskými vesničkami pod skalnatými převisy a útesy spadající dramaticky do azurových vod Středozemního moře. Vnitrozemím se táhne žulové pohoří, jehož vrcholky dosahují až 2170 metrů, díky čemuž si Korsika vysloužila přezdívku "hora v moři". Tyto vrcholky bývají v zimním období pokryty sněhem, který se na jaře mění v bohaté zásoby čerstvé vody, plnící koryta pětadvaceti řek. Na jihu se nacházejí měkké miocénské křídové útesy, zatímco sever je tvořen rozeklanými břidlicovými skalisky zformovanými nesmírnými geologickými silami. Svou úlohu tu sehrálo i počasí. Větry vytvarovaly měkčí skály do velkolepých a groteskních tvarů, zatímco mráz a sníh uhladily ostré hrany horských hřbetů. Davy návštěvníků, přicházejících obdivovat přírodní krásy ostrova vítají dnes Korsičané s otevřenou náručí. Ostrov umožňuje každému z návštěvníků, aby si mohl dosyta užít teplého korsického slunce na pláži, vyjet si na výlet do okolí nebo se vypravit do místních obchůdků či při sklence aperitivu pozorovat západ slunce v některém z půvabných letovisek. Kdysi neproniknutelné horské průsmyky jsou dnes už přístupné a nabízejí jedinečné možnosti k výletům - ať už autem, pěšky, na kole či na koni. Místní řeky a horské bystřiny skýtají ideální podmínky pro sjíždění kajakem či v kánoi. Příkré vrcholky hor lákají horolezce a horský vzduch nadnáší letce na rogalu. Existuje jen málo míst na světě, která by nabízela více možností aktivního odpočinku než Korsika.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí