CK Pohoda Rusko Zájezd č. 616

Petrohrad, letecký poznávací zájezd ***

Rusko

PETROHRAD • PUŠKIN • PETRODVORCE • MANOR BOGOSLOVKA

6Počet dnů:

26.05.2020Termíny od:

23 990 Kč Cena od:

6 - denní zájezd

PETROHRAD • PUŠKIN • PETRODVORCE • MANOR BOGOSLOVKA

Ubytování: hotel ***

Stravování: snídaně

Doprava: letecky

Doprava z Prahy do Ruska je zajištěna leteckou společností Smartwings, z Vídně Rossiya Airlines.
Předpokládaný letový řád (místní časy):
Praha - Petrohrad 11:20-14:40, Vídeň - Petrohrad 11:30-15:00
Petrohrad - Praha 15:30-17:00, Petrohrad - Vídeň 8:55-10:40

Časy letů jsou orientační. Závazné časy letů budou uvedeny v pokynech na zájezd, které budou zaslány zákazníkovi před odjezdem e-mailem nebo poštou.

V ceně letu je jedno odbavené zavazadlo na osobu o hmotnosti do 23 kg a jedno příruční zavazadlo do 8 kg. Rozměry příručního zavazadla - max. 55x40x20 cm. Rozměry odbaveného zavazadla - součet jeho délky, šířky a výšky včetně držadel, postranních kapes a koleček nesmí přesáhnout 250 cm.
Sdružování zavazadel (součet hmotností za více osob do jednoho zavazadla) není povoleno.

Program zájezdu

1. den:Odlet z Vídně a z Prahy do Petrohradu, (předpokládaný odlet z Prahy 11:20, z Vídně 11:30) po příletu transfer do hotelu, ubytování.
2. den:Dopoledne okružní jízda k seznámení s Petrohradem – Něvský prospekt, Kazaňská katedrála, Palácové náměstí se Zimním palácem, Katedrála sv. Izáka, Vasiljevski ostrov, Martovo pole a na závěr zastávka u jednoho z nejkrásnějších klášterů Smolnyj. Odpoledne návštěva jednoho z nejslavnějších světových muzeí, Ermitáže . Rozsáhlé sbírky se nacházejí v pěti historických budovách, z nichž nejvýznamnější je bývalé sídlo ruských carů Zimní palác. Vedle rozsáhlých sbírek ze starého Egypta, Orientu i antického Řecka můžete obdivovat i bohatou obrazárnu, ve které nechybí ani díla Leonarda da Vinci, Raphaela nebo sbírka francouzských impresionistů. Po prohlídce procházka centrem Petrohradu ke kostelu Spasitele na krvi s nádhernými barevnými kopulemi, podél kanálů protínajících město a po nejvýznamnější třídě města, Něvském prospektu. Návrat do hotelu.
3. den:Po snídani odjezd do městečka Puškin u Petrohradu, původním jménem Carskoje Selo , jehož parky a paláce nechaly zbudovat Alžběta a Kateřina Veliká. Prohlédneme si jedinečný palác Kateřiny Veliké - mistrovské barokní dílo, které bylo nedávno kompletně rekonstruováno do původní podoby včetně světoznámé Jantarové komnaty . Po návratu do Petrohradu návštěva katedrály sv. Izáka a podvečerní projížďka lodí po kanálech i po řece Něvě. Večer návrat do hotelu.
4. den:Po snídani se vydáme k prohlídce grandiózního paláce a parku Petrodvorce , letní rezidence Petra Velikého, jejímž srdcem je Velká kaskádová vodní třída. V parku na útesu nad Finským zálivem se nachází nejimpozantnější soustava vodotrysků na světě, kterými tryská 30.000 litrů vody za sekundu. Často bývá srovnávána s fontánami ve Versailles, které ale podle řady návštěvníků zdaleka předčí. K návštěvě Petrodvorců ale neodmyslitelně patří také návštěva paláců, které dokumentují bohatství a okázalost ruských císařů. Uvidíme interiéry bohatě zdobené zlatem, mramorem a zrcadly. Po prohlídce odjezd do Něvského lesního parku k jedné z nejzajímavějších dřevěných staveb ruské architektury, komplexu Manor Bogoslovka s unikátním dřevěným kostelem s typickými cibulovitými věžemi. Večer návrat do hotelu. V nočních hodinách vyrazíme k řece Něvě na otevírání mostů , které patří k nejzajímavějším atrakcím města.
5. den:Návštěva Petropavlovské pevnosti vystavěné na prvním osídleném ostrově města. Součástí pevnosti je řada muzeí dokumentujících historii Petrohradu i katedrála sv. Petra a Pavla, nejvyšší budova ve městě, s hrobkami ruských císařů včetně Patra Velikého. Možnost návštěvy kazemat, muzea miniatur, muzea mučení či procházek rozsáhlým areálem pevnosti. Po prohlídce zastávka u řeky Něvy, kde po generální opravě opět kotví slavný křižník Aurora . Tuto atrakci si zvenku prohlédneme a vyfotíme a poté se navrátíme do centra města. Odpoledne individuální volno k rozloučení s Petrohradem, nákupům apod. Možnost návštěvy nejkrásnějšího chrámu Spasitele na krvi vyzdobeného mozaikami, parku s rodným domem Petra I., Ruského muzea apod.
6. den:Ráno transfer na letiště, odlet zpět do Vídně (předpokládaný přílet 10:40) a do Prahy (předpokládaný přílet 17:00) .
most na Něvě Petrodvorce - fontány Petrohrad - Aurora Petrohrad - Bronzový jezdec Petrohrad - chrám Spas na krovi Petrohrad - Izákův chrám Petrohrad - Manor Bogoslovka Petrohrad - Zimní palác Puškin - Kateřinský palác

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • leteckou dopravu do Petrohradu a zpět
  • letištní taxy
  • transfery letiště – hotel a zpět
  • dopravu autokarem po Petrohradu a okolí
  • projížďku lodí po kanálech a řece Něvě
  • 5x ubytování ve 3* hotelu
  • 5x snídaně
  • služby místního průvodce
  • služby českého průvodce

Cena nezahrnuje

  • pojištění léčebných výloh a storna ERV pojišťovny (doporučujeme připlatit)
  • jednolůžkový pokoj 7.500 Kč
  • Zajištění elektronických víz 500 Kč
  • Předpokládaná částka na vstupy 90 €

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,67 Kč
euro 25,27 Kč

Počasí