CK Pohoda Francie Zájezd č. KON

Korsika na kole v pohodě

Francie
Korsika, Ajaccio, Bonifacio, Corte, Porto
Představujeme vám náš desetidenní sportovně – poznávací zájezd s cykloturistikou…

10Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

10 - denní zájezd

Představujeme vám náš desetidenní sportovně – poznávací zájezd s cykloturistikou na Korsiku. Ostrov, jehož překrásná subtropická příroda nabízí nejen azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i mohutné štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých borovic a korkových dubů. Svérázný kraj, kde vás zaručeně každý den něco překvapí. Chcete si užít koupání a pohodu u moře a zároveň si dát na kole trochu do těla? Nechcete trávit hodiny sezením v autobuse při zdlouhavých přejezdech a zároveň se nechcete často stěhovat? Chcete si užít večery, a ne je trávit vařením večeře? Pak je náš zájezd určen právě vám! Vyjma prvních dvou dní v Corte je koupání v moři možné každý den, cykloetapy jsou více z kopce než do kopce. Komfort ubytování nám poskytuje na dvě noci hotel se snídaní v Corte a dalších 5 nocí v hotelu se snídaní v městečku Propriano s bazénem. Pláž je nedaleko.
Vzhledem k tomu, že Propriano je gurmánským rájem Korsiky a můžete si vybrat z mnoha restaurací, které nabízejí místní pokrmy s mořskými plody, korsické speciality telecí s olivami či prasátka živená místními jedlými kaštany a bylinkami z macchie, nabízíme vám ubytování se snídaní. V rámci večeře se pak můžete oddat gurmánským zážitkům a ochutnávkám těchto specialit, které Vám naši zkušení průvodci rádi doporučí. Večeře lze pořídit od 15 Euro na osobu, menu 20-30 euro.

Poznámka: Vzhledem k tomu, že jízdní řády trajektů na sezónu 2024 nejsou přesně známy v době uzávěrky katalogu, může se stát, že program bude lehce upraven z důvodu změny jízdního řádu trajektů.

Poznámka II: při malém počtu účastníků bude zájezd sloučen se zájezdem Korsika s lehkou turistikou. Zájezdy jsou koncipovány tak, aby jejich programy probíhaly v souladu a navzájem se neomezovaly.


Svozy budou organizovány od 8 osob! Nástupní místo Bratislava od 6 osob, nástupní místo Poděbrady a Jihlava od 4 osob.
Počet elektrokol na zájezdu je omezen. Elektrokolo musí být zaznamenáno do smlouvy o zájezdu formou příplatkové služby. Při nenahlášení do CK bude jeho přeprava zamítnuta.

Ubytování: hotel ***

2x v hotelu v Corte, 5x v hotelu v Proprianu

Stravování: vlastní

snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. - 2. den:odjezd z ČR, trajektem z Itálie do BASTIE na KORSICE. Ubytování v hotelu, krátký výlet v okolí Corte po přilehlých poutavých horských vesničkách. Ubytování v hotelu (2 noci se snídaní na stejném místě). Večerní život v CORTE s možností místních specialit v útulných hospůdkách. Na kole 30 km (↑500 m, ↓5 00 m).
3. den:po snídani se vydáme na kolech jednou z nejkrásnějších korsických dolin RESTONICA k salaším Grotelle (1370 m). Možnost pěšího výletu k jezeru MELO (1 711 m, tam a zpět cca 2,5 hod.), případně ještě k jezeru Capitello (1 911 m, dalších 1,5 hod.). Návrat do Corte. Na kole 2x15 km (↑↓950 m).
4. den:snídaně, přejezd hornatým vnitrozemím do VIZZAVONY. Ze sedla budeme sjíždět přes tajuplné horské vesničky s výhledy na hory a úzkokolejnou železnici směrem k západnímu pobřeží. Možnost návštěvy 70 m vysokého vodopádu NEVĚSTIN ZÁVOJ. Na kole 40 km ( 450 m, 1 400 m). Odpoledne přejezd na MYS PARATA s krásnou vyhlídkou na ILES SANGUINAIRES - tzv. "Krvavé ostrovy". Zde nenáročná pěší turistika na vyhlídku k janovské věži TOUR DE LA PARATA. Návštěva hlavního města Korsiky AJACCIA – rodiště Napoleona Bonaparte. Odtud se autobusem přesuneme do zátoky Valinco u Propriana. Pozdě večer ubytování v hotelu v Proprianu (5 nocí na stejném místě).
5. den:odpočinkový den - koupání a pobyt u moře. Pro zájemce cyklovýlet na proslulé naleziště prehistorické kultury FILITOSA s mnoha menhiry (vstupné cca 10 EUR) (cca 40 km tam i zpět, 100 m). Možnost prodloužit dle individuálního doporučení průvodce. V podvečer se autobusem vydáme do svérázného středověkého městečka SARTÈNE.
6. den:výlet autobusem do vyhlášeného BONIFACIA, které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Pro zájemce nádherná projížďka lodí pod skalnatými útesy města (cca 20 EUR/os.). Navečer se ještě stihneme vykoupat v moři. Varianta – individuální cykloprogram v okolí zálivu Valinco dle doporučení průvodce (prehistorické naleziště Cauria nebo mys Campomoro).
7. den:autobusem do PETRETO-BICCHISANO (450 m). Na kole přes COL DE ST. EUSTACHE (995 m) a COL DE TANA do AULLÈNE (850 m). Pak nádherný sjezd přes LORETO DI TALLANO k řece RIZZANESE. Možné koupání u janovského mostu SPINA CAVALLU. Na kole cca 50 km ( 600 m, 1 000 m). Busem nebo na kole (+20 km) do kempu. Případně varianta stoupání do vesničky ARBELLARA ( 300 m) a poté sjezd do Propriana. Cestou nádherné výhledy na město a záliv Valinco.
8. den:ráno odjezd autobusem do sedla COL DE BAVELLA (1218 m) s kulisou impozantních skalních věží. Na kole sjezd přes ZONZU a LEVII (možnost návštěvy archeologického muzea s nejstarším kosterním nálezem na Korsice - tzv. "Dámou z Bonifacia") do městečka STE LUCIE DE TALLANO, dále pak až k Proprianu. Na kole cca 40 km ( 300 m, 1 200 m). Zájemci mohou dojet až do kempu (60 km, 250 m). V podvečer se stihneme ještě vykoupat v moři.
9. den:brzy ráno (dle odjezdu trajektu) do BASTIE, prohlídka přístavního města, poslední nákupy dárků. Trajektem plavba do Itálie. Odjezd směr ČR.
10. den:návrat do ČR.
Bastia - ostrov Korsika Bavella - Korsika IMG_7878 IMG_78781 IMG_7929 IMG_79291 Jezdecká socha Napoleona Bonaparte - Ajaccio - Korsika Korsika - bílé útesy u Bonifacia Korsika - Calanche - skala s průhledem ve tvaru srdce Korsika - Corte Korsika - město Ajaccio Korsika - Restonica poblíž Corte Korsika na kole Korsika na kole Korsika-na kole-web-Calanche-IMG_7044 Korsika-na-kole-web-IMG_6899 Korsika-na-kole-web-IMG_7020 Korsika-na-kole-web-na-ceste-IMG_6885 Korsika-na-kole-web-nase-pruvodkyne-IMG_7147 Korsika-web-Restonica-IMG_6893 Městské hradby korsického města Bonifacia Městské hradby korsického města Bonifacia Prehistorické sochy - Filitosa - ostrov Korsika

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Korsika

Korsika je třetím největším ostrovem ve Středozemním moři. Leží ve vzdálenosti 170 km od jižního pobřeží Francie a 80 km od západního pobřeží Itálie. Jejích 8700 km čtverečních nabízí návštěvníkům neobyčejné bohatství přírodních krás, které zůstávají z velké části ještě stále nedotčeny civilizací. Obyvatelé Korsiky, hrdí a nezávislí lidé, nepřestávají toužit po nezávislosti, avšak vzhledem k tomu, že se zde narodil největší hrdina Francie - Napoleon Bonaparte, je jejich země tímto svým nejslavnějším synem pevně připoutána k francouzské pevnině. Korsika je a současně není součástí Francie, což přispívá k jejímu pozoruhodnému kouzlu. Korsičané o Francii hovoří jako o "kontinentu", čímž naznačují odlišnost své rodné země. V místní boulangerie (pekařství) samozřejmě dostanete křupavé francouzské bagety, ale člověk, který vám je prodá, bude se svými kolegy hovořit korsičtinou, jazykem, jejž doma stále používá většina obyvatel. Země samotná má být na co pyšná, neboť ji příroda obdařila neobyčejnou rozmanitostí. Na tisíc kilometrů dlouhém pobřeží najdete pláže s jemným zlatým pískem, zátoky s rybářskými vesničkami pod skalnatými převisy a útesy spadající dramaticky do azurových vod Středozemního moře. Vnitrozemím se táhne žulové pohoří, jehož vrcholky dosahují až 2170 metrů, díky čemuž si Korsika vysloužila přezdívku "hora v moři". Tyto vrcholky bývají v zimním období pokryty sněhem, který se na jaře mění v bohaté zásoby čerstvé vody, plnící koryta pětadvaceti řek. Na jihu se nacházejí měkké miocénské křídové útesy, zatímco sever je tvořen rozeklanými břidlicovými skalisky zformovanými nesmírnými geologickými silami. Svou úlohu tu sehrálo i počasí. Větry vytvarovaly měkčí skály do velkolepých a groteskních tvarů, zatímco mráz a sníh uhladily ostré hrany horských hřbetů. Davy návštěvníků, přicházejících obdivovat přírodní krásy ostrova vítají dnes Korsičané s otevřenou náručí. Ostrov umožňuje každému z návštěvníků, aby si mohl dosyta užít teplého korsického slunce na pláži, vyjet si na výlet do okolí nebo se vypravit do místních obchůdků či při sklence aperitivu pozorovat západ slunce v některém z půvabných letovisek. Kdysi neproniknutelné horské průsmyky jsou dnes už přístupné a nabízejí jedinečné možnosti k výletům - ať už autem, pěšky, na kole či na koni. Místní řeky a horské bystřiny skýtají ideální podmínky pro sjíždění kajakem či v kánoi. Příkré vrcholky hor lákají horolezce a horský vzduch nadnáší letce na rogalu. Existuje jen málo míst na světě, která by nabízela více možností aktivního odpočinku než Korsika.

Ajaccio

V malebném zálivu ležící Ajaccio je hlavním městem Korsiky už od roku 1492, kdy jej založili Janované. Věčnou slávu zajistil městu především místní rodák Napoleon Bonaparte, hrdina Francie a její první císař.Třebaže se na korsické poměry jedná o velké město, samo Ajaccio působí přívětivým provinčním dojmem. Hezké ulice, malá náměstí, pouliční kavárny a četné butiky vytvářejí ideální prostředí pro bezstarostné procházky. Přístav je chráněn dlouhou zdí, zvanou Jetée de la Citadelle. Citadelu, malou pevnost, postavili Francouzi, když Sampiero Corso roku 1553 Ajaccio dobyl. Janované ji dále opevnili a její silné zdi se i dnes nacházejí ve vynikajícím stavu. V jedné z uliček najdeme rodný dům Napoleona Bonaparte, na náměstí Place Austerlitz pak jeho památník. Zastavit se doporučujeme také u katedrály Notre-Dame či u radnice. Vedle Musée Fesch (díla světového malířství) stojí rodinná kaple Bonapartů.

Bonifacio

Bonifacio je drahokamem v koruně Korsiky. Není to jenom jediná středověká citadela na ostrově, ale díky své poloze na křídovém útesu vysoko nad mořem (60 m) i jedna z nejpozoruhodnějších a nejdramatičtějších scenérií v Evropě. Tato skála, omývaná ze tří stran vodami, bývala po mnoho staletí prvořadým strategickým bodem. Nejprve ji osídlili Řekové a po nich Římané. Pod skálou se nachází přirozeně chráněný přístav, tedy vlastně záliv, zvaný Goulet de Bonifacio, dlouhý asi jeden a půl kilometru. Je velmi populární mezi jachtaři a mejiteli výletních lodí a má se za to, že právě sem se před bouří uchýlil bájný hrdina Odysseus se svojí flotilou. Homér nazývá přístav Lamos. Staré města skýtá bludiště úzkých uliček, při jejichž procházení pocítíte dotek historie. Na náměstí Place d´Armes spatříte horní část mohutných sýpek na obilí, které ve středověku sloužily k uchování zásob. V městě řada dalších pamětihodností (kostel Église Sainte Marie Majeure, kaple sv.Dominika, schodiště Escalier du Roi d´Aragon atd.). Doporučujeme: výlet lodí k útesům a jeskyním podél pobřeží. Z lodi se vám naskytne také jedinečný pohled na skaliska a město z pohledu z moře!

Corte

Pozoruhodností města Corte je především zdejší středověká citadela, tyčící se vysoko nad moderní zástavbou. Corte, jež je zeměpisným středem ostrova, leží v kotlině obklopené nejvyššími horami Korsiky. Coby středisko nacionalismu bylo v 18.století po krátkém období nezávislosti i sídlem korsické vlády. Hned za hlavní bránou citadely se otevírá poněkud fádní nádvoří, lemované budovami kasáren z 19.století. V letech 1963-83 zde pobývala cizinecká legie a dnes tu jsou universitní koleje. Na konci nádvoří je vstup do Muzea Korsiky.

Porto

Malé městečko obklopené vysokými horami v jedné z nejkrásnějších zátok na Korsice, do které se vlévá stejnojmenná říčka. Místo naprosto uspokojí klienty, kteří vyhledávají klidnější letoviska v nedotčené přírodě a romantiku. V městečku je řada obchůdků, restaurací, je zde půjčovna aut, skútrů, horských kol, lodí...

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,62 Kč
euro 25,24 Kč

Počasí