CK Pohoda Itálie Zájezd č. CDL

Pohodový týden na kole - Itálie - Moře Dolomit - Lago di Garda

Itálie
Trentino, Dolomity
Společně projezdíme cyklisticky zajímavější severní část. Čeká na vás množství cyklostezek,…

7Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

7 - denní zájezd

Společně projezdíme cyklisticky zajímavější severní část. Čeká na vás množství cyklostezek, v které se proplétají kvetoucí subtropickou vegetací, vinicemi nebo olivovníkovými háji. Všechny nabízené trasy se snaží o maximální využití cyklostezek a málo frekventovaných silniček. Program je postavený pro horská i treková (crossová) kola. Denní etapy si můžete individuálně zkracovat či prodlužovat. Každý den máte možnost zakončit etapu na břehu jezera Garda a dopřát si zaslouženou koupel. Ubytováni jsme v ***hotelu v 2lůžkových pokojích se sprchou/WC, sat. TV, klimatizací a telefonem, bazénem.

Poznámka: Dětské ceny platí pro děti ubytované spolu se 2 dospělými osobami. Svozy platí pouze pro pěší variantu zájezdu!

Poznámka II: Při nedostatečné naplněnosti bude mít zájezd společnou dopravu s pěší variantou, která je koncipovaná tak, že si obě skupiny nebudou navzájem překážet.




Počet elektrokol na zájezdu je omezen. Elektrokolo musí být zaznamenáno do smlouvy o zájezdu formou příplatkové služby. Při nenahlášení do CK bude jeho přeprava zamítnuta.

Ubytování: hotel ***

Ubytovaní jsme v krásném ***hotelu na okraji Riva del Gardy, jen 1,9 km od jezera v 2lůžkových pokojích se sprchou a WC, sat. TV, a telefonem. Asi největší devizou hotelu je venkovní bazén s lehátky a možnost večerních či odpoledních procházek po tomto kouzelném městečku (střed města cca 20 minut pěšky).

Stravování: polopenze

polopenze.

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den:odjezd ve večerních hodinách z ČR do Itálie.
2. den:příjezd do hotelu, dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu, poté krátká vyjížďka pro seznámení s okolím. Podél řeky Sarco k jezeru (možnost koupání), po severním břehu přes historické centrum RIVY DEL GARDY, dále do ARCA a zpět do hotelu, večeře.
3. den:snídaně, přesun k jezeru, dále přes Rivu na cyklostezku PONALE - nádherné výhledy na Gardu, cesta pozvolna stoupá nad jezerem. Přes MOLINU DI LEDRO K LAGO DI LEDRO (možnost koupání), okruh okolo jezera, sjezd stejnou cestou do Rivy a zpět do hotelu (35 km, ↓600 m), večeře.
4. den:snídaně, busem do MALCESINE, s kolem lanovkou na MONTE BALDO (1 752 m n. m.) - úžasné výhledy na Lago di Garda. Přes Bocca di Navene k chatě GRAZIANI (1 620 m n. m.). Dlouhý sjezd do MORI, pozvolným stoupáním vinicemi kolem biosférické rezervace do sedla SAN GIOVANNY. Sjezd přes Nago do Torbole k jezeru a známou cyklostezkou podél řeky do hotelu - Královská etapa (60 km, ↑270 m, ↓1 650 m), večeře.
5. den:snídaně, proti proudu řeky do Arca (možno vystoupit na hrad), stoupání křížovou cestou do LAGHELU. Planinou pod vrcholky Monte Colodri a Monte Colt, sjezd do CENIGY ke starému římskému mostu. Údolím Sarca přes DRO po cyklostezce pod Monte Brentem a Parete Zebrata do PIETRAMURATY. Varianta po místní silničce kolem Lago di Cavedine nebo po náročnější cyklostezce zpět přes Dro a Cenigu a podél Sarca do Arca a do hotelu. Velký výběr různě obtížných a dlouhých tras (až 50 km, ↑240 - 400 m dle zvolené trasy), večeře.
6. den:snídaně, odjezd na kole do RIVY DEL GARDA. Odtud stoupání k LAGO DI TENNO (570 m n. m.). Možnost koupání. Dále přes kótu Mattoni do VILLE DEL MONTE a do kouzelného městečka TENNO. Odtud zpět do Rivy del Garda nebo se dá trasa prodloužit přes městečko Arco (30 km, ↓500 m), večeře.
7. den:snídaně, dopoledne odjezd do ČR, příjezd ve velmi pozdních večerních hodinách.
Itálie_Lago_dreamstime_xl_215974552 Itálie_Lago_dreamstime_xl_269688552 Itálie_Lago_dreamstime_xl_384923292 Itálie_Lago_dreamstime_xl_547934402 itlalie-lago-di-garda-turi2 Lago di Garda 23.JPG lago di garda 31.bmp Lago di Garda3 lanovka3.JPG Malcesine 31.JPG Malcesine 33.JPG Malcesine 35.JPG Malcesine 36.JPG Malcesine 38.JPG Malcesine 39.JPG MALCESINE_shutterstock_14377500562 Malcesine_shutterstock_14891278222 MALCESINE_shutterstock_2851106722 Malcesine3 4.JPG Monte Baldo 31 Monte Baldo3 MONTE BRIONE_shutterstock_15218986732 Riva del Garda3 Sirmione3.JPG Z_Alp_k_Lago_di_Garda_na_kole_01.JPG Z_Alp_k_Lago_di_Garda_na_kole_02.JPG Z_Alp_k_Lago_di_Garda_na_kole_03.JPG Z_Alp_k_Lago_di_Garda_na_kole_04 Z_Alp_k_Lago_di_Garda_na_kole_05 Z_Alp_k_Lago_di_Garda_na_kole_07.JPG Z_Alp_k_Lago_di_Garda_na_kole_08.JPG Z_Alp_k_Lago_di_Garda_na_kole_09.JPG Z_Alp_k_Lago_di_Garda_na_kole_10.JPG Z_Alp_k_Lago_di_Garda_na_kole_11.JPG Z_Alp_k_Lago_di_Garda_na_kole_12.JPG

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Trentino

Trentino (oficiální název: Trentino-Alto Adige/Südtirol) je autonomním regionem Itálie. Skládá se ze dvou provincií, Trentino a Jižní Tyrolsko. Sousedí na severu s rakouským Tyrolskem, na severozápadě se švýcarským regionem Graubünden a s italskými regiony Lombardie (na západě) a Benátsko (na jihu). Region má rozlohu 13 607 km2 a je extrémně hornatý; nachází se v něm velká část Dolomit a jižní část Alp.

Dolomity

Nádherné pohoří Dolomit, pojmenované podle francouzského geologa Dieudonného Dolomieua (1750 - 1801), patří k nejpůvabnějším a nejvyhledávanějším oblastem. Území Dolomit rámují řeky Isarco, Adiže, Brenta, Piava a Rienz. Vrcholy Dolomit jsou tvořeny z dolomitické horniny, která spočívá na podloží z krystalických břidlic a křemencových porfyrů. Vlivem působení větru a počasí na horniny, které se usadily před 200 až 100 mil. let na dno třetihorního moře (tzv. Thetyské moře), vznikly kolmé stěny, strmé rozeklané vrcholy, krásné štíhlé jehly a věže, které jsou tak typické pro tuto jedinečnou horskou krajinu. Jako první upozornil na složení této horniny z uhličitanu vápenato-hořečnatého francouzský geolog Déodat de Dolomieu. Hornina byla později pojmenována podle svého objevitele. A během doby bylo podle něj pojmenováno celé toto horské území. Celá oblast Dolomit se vyznačuje mimořádně rozmanitou krajinou a patří k nejkrásnějším oblastem v Alpách. První osídlenci této alpské horské krajiny byli pravděpodobně Ligurové. Po nich obývali území Ilyrové a patrně také Etruskové. Římané přišli do této země okolo r. 15 př.n.l. pod vedením vojevůdce Drususe. V tomto období zde žili Rétové. V době stěhování národů táhli Gótové, Langobardi a Frankové tímto krajem a pobývali na některých lokalitách kratší či delší dobu. Obyvatelstvo údolí Cadore a jejich nezávislé údolní společenství, které bylo založeno v 11. st. a mělo sídlo v Piave, tíhlo více k Benátkám než k německému císařství. Tito obyvatelé se postavili na odpor pronikání vlivu knížecích biskupství z Brixenu a Trenta na území dnešní provincie Bolzano. Od této "Comunity" se oddělilo v r. 1509 území kolem Cortiny a zůstalo u něho až do první světové války, podobně jako lokality v údolí Buchenstein a v okolí sedla Santa Lucia. Ostatní území náležející k provincii Belluno přešlo k Itálii již v r. 1866. S ukončením první světové války a posunutím italských státních hranic na průsmyk Brenner přešlo celé území Dolomit s konečnou platností k Itálii. V době první světové války se v Dolomitech odehrávaly nesmírně tvrdé boje. Byly to boje především o Marmoladu, o vrcholy Col di Lana, Lagazuoi, Tofany a o Sextenské Dolomity. Na mnoha místech v horách můžeme ještě dnes vidět zbytky opevnění, vojenské chodby, tunely a baráky.

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí