CK Pohoda Španělsko Zájezd č. QEM

Mallorca – kouzelný ostrov Baleárského souostroví

Španělsko
Mallorca, Palma de Mallorca, Valldemosa, Sóller, Port de Pollença
Palma de Mallorca - Valldemossa - Sa Dragonera - Cuevas Drach - Porto Cristo - Els…

8Počet dnů:

01.01.0001Termíny od:

0 Kč Cena od:

8 - denní zájezd

Palma de Mallorca - Valldemossa - Sa Dragonera - Cuevas Drach - Porto Cristo - Els Calderers - Tafona de Caimari - Lluc - Soller

Ostrov patří bezesporu k nejkrásnějším a nejzajímavějším ve Středozemním moři. Mallorca je jako stvořená pro poznávání jak přírodních krás (divoké pohoří Serra de Tramuntana dosahující výšky přes 1400m n.m., rozeklané pobřeží s útesy, úchvatné soutěsky, krasové jeskyně) tak i kulturních památek. Svou rozmanitostí zaujme a příjemně překvapí každého návštěvníka.

Ubytování: hotel ***

Ubytování je zajištěno v hotelu *** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Hotel ve vzdálenosti do 150 m od pláže. Jednolůžkový pokoj pouze na vyžádání.

Stravování: polopenze

Polopenze - snídaně a večeře formou švédských stolů.

Doprava: letecky

Praha, Brno – dle výběru

Program zájezdu

1. den:Odlet z Prahy, Brna (dle výběru) na ostrov Mallorca . Transfer a ubytování v hotelu.
2. den:Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.
3. den:Snídaně. Ráno odjezd autobusem do Palmy, hlavního města ostrova, první zastávka bude u katedrály, která je považována za jednu z 5 nejhezčích gotických katedrál ve Španělsku, a přilehlých zahrad Parc de la Mar a S´Hort del Rei, po té vyjedete k hradu Bellver ze 14. st., který se tyčí mezi parky na vršku zalesněného kopce. Z kruhových bašt se otevře jedinečný pohled na město a jeho okolí. Odtud budete pokračovat do nejhezčí vesnice ostrova Valldemossy, kde si užijete procházku po úzkých kamenných uličkách s malebnými průčelími domů ozdobenými kachlíky s patronkou města a barevnými květináči nebo můžete posedět v některé typické kavárně. Nejznámější památkou Valdemossy je bývalý kartuziánský klášter – La Cartuja, kde strávil zimu roku 1838 extravagantní pár F. Chopin a G. Sandová. Ve volném čase možnost návštěvy kláštera. Návrat na ubytování, večeře.
4. den:Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře. Fakultativně výlet lodí podél jihozápadního pobřeží plného pěkných zátok a skalnatých výběžků k ostrovu Sa Dragonera, který byl prohlášen přírodní rezervací. Volno na ostrově, kde je několik značených turistických stezek, informační centrum o floře a fauně ostrova a 2 majáky. Pokračování lodí do zátoky Egos na koupání a šnorchlování. Malé občerstvení na lodi.
5. den:Snídaně. Dopoledne odjezd autobusem k východnímu pobřeží k proslulým Dračím jeskyním Cuevas Drach, s překrásnými krápníkovými útvary ve 4 dómech a podzemním jezerem, které patří k největším na světě. Na jezeře probíhá koncert vážné hudby, možnost projížďky loďkou po jezeře. Po prohlídce zastávka v Porto Cristo, malebné rybářské osadě s přírodním přístavem. Poslední zastávka bude v Els Calderers venkovské usedlosti z 18. st., která se uchovala ve svém původním stavu. Součástí sídla je i malá kaple, etnologické muzeum, zvířecí ohrada a kavárna s místními typickými produkty. Návrat na ubytování, večeře.
6. den:Snídaně. Ráno se vypravíme autobusem směrem na sever podél pohoří Sierra de Tramuntana, které je pod ochranou UNESCO. První zastávka bude v historické lisovně olivového oleje Tafona de Caimari, kde budete mít možnost prohlédnout si tradiční výrobnu i ochutnat výborný místní olej. Odtud budete pokračovat do srdce pohoří k poutnímu klášteru Lluc, kde místní uctívají sošku P. Marie s dítětem, zvané La Moreneta, jejíž zjevení je opředeno řadou mýtů a legend. Po prohlídce kláštera budete pokračovat do Solleru, půvabného městečka ukrytého v údolí pohoří Tramuntana s plantážemi pomerančovníků, citroníků a mandlovníků. Odtud se vydáte úzkorozchodnou elektrifikovanou železnicí do Palmy a následně autobusem do hotelu, večeře.
7. den:Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře. Individuálně návštěva vodních parků nebo mořského parku Palma Aquarium s 55 nádržemi pro mořskou faunu s těmi největšími mořskými savci na světě. Aquarium se nachází v blízkosti hlavního města.
8. den:Snídaně, dle letového řádu transfer na letiště, odlet do Prahy a Brna. Pořadí výletů může být v průběhu sezony změněno.
Mallorca Mallorca - Cala des Moro shutterstock Mallorca - Palma de Mallorca Mallorca - Palma de Mallorca 2 Mallorca - perla stredomori_Palma de Mallorca02 Mallorca - perla stredomori_Palma de Mallorca05 Mallorca - perla stredomori_Palma de Mallorca06 Mallorca - perla stredomori_tema01 Mallorca - perla stredomori_tema05 Mallorca - perla stredomori_tema09 Mallorca - perla stredomori_tema10 Mallorca - perla stredomori_tema12 Mallorca - perla stredomori_tema13 Mallorca - perla stredomori_tema16 Mallorca - perla stredomori_tema17 Mallorca - perla stredomori_tema20

Termíny a ceny

Tento zájezd již nenabízíme.

Cena zahrnuje

  • 7 ubytování
  • 7 polopenzí
  • leteckou přepravu dle výběru Praha, Brno/ Palma /Praha, Brno
  • letištní taxy a poplatky
  • transfer do/z hotelu
  • výlety na Mallorce dle programu
  • služby českého průvodce
  • zákonné pojištění ve znění zákona č. 159/99 Sb.

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlet na ostrov Sa Dragonera cca 30 EUR
  • vstupy, místní dopravu, pobytové taxy, fakultativní služby cca 50 EUR

Příplatky

  • cestovní pojištění a proti stornu (max. plnění 12500 Kč) (příplatek: 300 Kč)
  • cestovní pojištění a proti stornu (max. plnění 25000 Kč) (příplatek: 690 Kč)
  • jednolůžkový pokoj na vyžádání (příplatek: 5600 Kč)

Mallorca

Dříve nebo později, a čím dříve tím lépe, musí všichni navštívit ostrov pomerančovníků, citrónovníků a palem – Mallorcu. Je to tak velký a dostatečně rozmanitý ostrov, že vyhovuje snad každé chuti a náladě. Mallorca je místy romantická, místy rušná, ale vždy fascinující, s překrásnými sceneriemi vinoucími se od divokého skalnatého pobřeží na západě ostrova až po kilometry dlouhé zlaté pláže, které přímo vyzývají k zasněným procházkám. Snad všichni si oblíbí majestátní zálivy s hlubokou, průzračně modrou vodou, které jsou vyhledávány jako kotviště překrásných jachet. Nezapomenutelným okamžikem je, když v únoru rozkvetou květy několika milionů mandloní. Místní obyvatelé nazývají tuto nádheru „sníh na Mallorce“. Ať se rozhodnete dělat na Mallorce cokoliv, ať se vypravíte kamkoliv, Mallorca zůstane ve Vašich srdcích okouzlujícím ostrovem, na který se lehce nezapomíná.

Palma de Mallorca

Uprostřed největšího zálivu ostrova Bahía de Palma se nachází hlavní město Palma de Mallorca. Od historického centra města až po dopravní přístav se rozkládá velký jachetní přístav lemovaný palmovou promenádou Paseo Marítimo. Obchodní a kulturní centrum města nabízí veškeré nákupní a zábavní možnosti. V architektonicky zajímavém centru města se nacházejí hodnotné historické památky (např. katedrála La Seo, zámek Bellver, Arabské lázně…), které jsou vkusně doplněny množstvím novodobých uměleckých děl a galerií. Cca 6 kilometrů od centra na západ je 150 metrů dlouhá písčitá pláž v příměstském turistickém středisku Cala Mayor a 10 min autem směrem na východ 6 kilometrů dlouhá písčitá pláž Playa de Palma. Vzdálenost od letiště je cca 10 minut.

Valldemosa

Toto městečko bude navždy spojeno se jménem George Sandové, francouzské spisovatelky, pobýcající zde v zimě 1838-39. Oblíbenější je zde u místních starousedlíků polský skladatel a klavírista Fryderyk Chopin (1810-49), který bydlel se Sandovou v klášteře Real Cartuja de Jesús de Nazaret. V "Chopinově cele" vedle hlavního nádvoří kláštera byla vytvořena některá z jeho děl a stále ještě tu mají klavír, na kterém skládal. V blízké lékárně ze 17.stol. vystavují cizokrajné lékařské přípravky jako "mleté drápy zvířat". Za vaší pozornost stojí klášter Real Cartzuja de Jesús de Nazaret.

Sóller

Sóller je městečko, jež prosperovalo z úrody olivovníkových hájů a sadů, které se prostírají na svazích Sierry Tramuntany. V 16. stol. směňovalo pomeranče a víno za francouzské zboží, a tak si udržuje lehký galský a měšťanský nádech. K největším zajímavostem patří půvabná staromódní úzkorozchodná železnice a kuriózní dřevěné vagóny. Městské nádraží je na Placa d´Espanya a trať vede malebným úsekem mezi Palmou a rybářskou vesnicí Port de Sollér 5 km na západ.

Port de Pollença

Puerto Pollensa

Kontaktujte nás

Skype skype
tel/fax - 385 310 813
mobil - 720 154 400
info@cestovkapohoda.cz
Otevírací doba
PO a ÚT: 10:00 - 17:00
STŘEDA: 10:00 - 15:00
ČTVRTEK: 10:00 - 17:00
PÁTEK: zavřeno

Předprodej vstupenek

CB SYSTÉM, TICKET PORTAL, COLOSSEUM TICKET, TICKET MASTER

Předprodej vstupenek na koncerty, divadla, muzikály, festivaly, výstavy....

Aktuality

ZÁJEZDY do HOLANDSKA 2024!!!

Již nyní poznávací zájezdy do Holandska na rok 2024!!! KLIKNI ZDE:

ZÁJEZDY PRO DĚTI

Rezervujte již nyní !!! Disneyland, Legoland, Marineland, Delfinárium a Zoo Norimberk, Europa park, Playmobil Fun Park aj.

VELIKONOČNÍ PAŘÍŽ s ubytováním - od 4.390 Kč!!

Velikonoční PAŘÍŽ autobusem, VŠE V CENĚ!!! KLIKNI
29.3. - 1.4.2024
Doprava, 1x nocleh v hotelu, snídaně...

Aktuální kurzy

USA dolar 23,47 Kč
euro 25,16 Kč

Počasí